Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Jak jeść zdrowo między posiłkami?

Kategoria: Biznes

Zdrowa przekąska to sposób na pełnowartościowy posiłek w ciągu dnia. Niezależnie od tego, czy chodzisz do szkoły, na uczelnię czy do pracy ważne jest, aby między głównymi posiłkami dostarczać organizmowi energii, która pozwoli duchowi i ciału pracować na najwyższych obrotach. Co wybrać, aby przekąska była zdrowa, łatwa w przechowaniu i dało się ją zjeść w każdych warunkach?

Lekarze i dietetycy zalecają spożywanie 5 posiłków dziennie w równych odstępach czasowych. Trzy podstawowe posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Śniadanie jest podstawą naszego dnia bowiem daje siłę o poranku i odżywia nasz organizm. Złożone
z pełnowartościowych węglowodanów powoduje, że nasze ciało i mózg są odpowiednio „naładowane”, i dzięki temu gotowe do pracy lub nauki.

Kolejnym posiłkiem powinno być drugie śniadanie. Najczęściej spożywamy je mniej więcej 3-4 godziny po pierwszym posiłku. Co zrobić, jeśli nie uda nam się przygotować niczego przed wyjściem z domu? W takiej sytuacji warto sięgnąć po gotowe przekąski, ale tylko takie, które składają są z naturalnych, pełnowartościowych składników. Co wybrać?

Drugie śniadanie powinno zaspokoić nasz głód, jednocześnie, dostarczając energii. Ważne, by było pozbawione zbędnego cukru, a zarazem zawierało porcję witamin i minerałów, które pozytywnie wpłyną na nasz organizm. DayUp Classic to zdrowa przekąska jogurtowa w opakowaniach typu pouch (do wyciskania), stworzone na bazie pełnowartościowych węglowodanów (płatków owsianych, gryczanych, jaglanych, quinoa) połączonych z musami owocowymi - w różnych wariantach smakowych. Jest to idealna przekąska do zabrania ze sobą wszędzie gdzie tylko jej potrzebujemy -  do pracy, szkoły, na wycieczkę czy w podróż. Wszystkie produkty z tej linii zostały skomponowane na bazie jogurtu naturalnego wzbogaconego o odżywcze dodatki, np. ziarna lnu, węgiel aktywny czy np. wiórki kokosowe. Produkty DayUp nie zawierają ani grama dodanego cukru, składają się tylko z naturalnych składników. Bez obawy więc możemy zapakować je dziecku na drugie śniadanie do szkoły, czy posilić się między spotkaniami w pracy.

Trzecim posiłkiem w ciągu dnia jest obiad. Jest on niezwykle ważny, ponieważ to co zjemy determinuje to, czy będziemy z ochotą przystępowali do zajęć, jakie czekają nas po powrocie z pracy. Obiad powinien składać się z węglowodanów, białka i pełnowartościowych tłuszczy. Taka kombinacja składników odżywczych da nam energię i siłę, na resztę dnia.

Posiłek numer cztery to podwieczorek, który jest wstępem do późniejszej kolacji. Najczęściej w jego ramach mamy ochotę na deser – jako uhonorowanie ciężkiego dnia. DayUp Pearls to mieszanka musu owocowego ze śmietanką kokosową, tapioką i wiórkami kokosowymi oraz – w zależności od wariantu smakowego – dodatkami, np. musem z mango, guawy czy granatu.

To idealny wybór zarówno na przekąskę jak i podwieczorek. To deser, który możemy zjeść bez wyrzutów sumienia, ponieważ nie znajdziemy w nim grama cukru dodanego, ani innych substancji słodzących. Nie zawiera laktozy, jest więc świetną alternatywą dla produktów mlecznych. Spośród 6 smaków, każdy znajdzie ten idealny dla siebie.

Na podwieczorek idealną propozycją może być również baton, tj. DayUp Raw&Go! To zbożowa przekąska powstała na bazie jogurtu, owoców i płatów owsianych. Do wyboru w 3 wariantach smakowych: malinowym, jagodowym i mango. Wszystkie trzy produkty charakteryzują się niską zawartością cukru (naturalnie pochodzącego z owoców) oraz dużą ilością białka.

Ostatnim posiłkiem dnia jest kolacja. Powinna być lekka, ponieważ sen z pełnym brzuchem nie będzie tak regenerujący jak powinien – i kolejnego dnia obudzimy się „ciężcy” i nie wypoczęci. Dodatkowo, najadając się na noc nie mamy szans na spalenie przyjętych kalorii, co sprzyja przybieraniu na wadze. Zaleca się, by kolacja była niewielka i składała się z lekkostrawnych produktów. Powinniśmy jeść ją na około 4 godziny przed snem.

Większość z nas stara się jeść trzy główne posiłki w ciągu dnia i coraz częściej przykłada wagę do tego co ląduje na naszych talerzach. Jednak pomiędzy posiłkami zdarza nam się podjadać niezdrowe „zapychacze”, które jakimś cudem zawsze znajdą się pod ręką. Nie warto! Skoro już postanowiliśmy odżywiać się mądrze i zdrowo, róbmy to na każdym możliwym kroku. Drugie śniadanie jest nie mniej ważne od pierwszego a deser może dostarczyć nam doznań smakowych nie powodując wyrzutów sumienia!  

Autor:Arteta Sp. z o.o.
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Nowości rynkowe

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.