Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Jak wydrukować bezpieczne opakowanie na żywność – wszystko, co wiemy o migracji

Kategoria: Procesy i Technologie

Podczas gdy farby drukarskie mają niewielki wpływ na całkowitą wagę opakowania, to ich znaczenie w zakresie wartości rozpoznawczej opakowania lub informacyjnej nie może być przeceniane.

Migracja składników

W większości zastosowań nie dochodzi do bezpośredniego kontaktu pomiędzy warstwą farby, a pakowaną żywnością, jednak przejście składników farby czy lakieru (tak zwana migracja) nadal jest możliwa. Migracja ma różnorodne „oblicza”, które należy zidentyfikować, a następnie się przed nimi zabezpieczyć.

V Kongres Bezpieczeństwa Żywności

Już 6 listopada 2018 r. podczas V Kongresu Bezpieczeństwa Żywności organizowanego w Centrum Konferencyjnym Polin w Warszawie, eksperci z firmy Zeller + Gmelin, dr Jochen Schneider oraz Beata Biesiadecka wygłoszą prelekcję na temat bezpiecznych opakowań żywności. Podczas spotkania będziemy rozmawiać o:

  • Przepisach i regulacjach prawnych
  • Odpowiedzialności producenta farb i producenta opakowania
  • Migracji w kontekście farb utrwalanych energią
  • Kontroli migracji i druku bezpiecznych opakowań na żywność

Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/ 

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor: Zeller + Gmelin

Zeller + Gmelin

Dr Jochen Schneider - Patrząc wstecz na 30-letnie doświadczenie w branży utwardzania radiacyjnego Zeller + Gmelin jest obecnie firmą specjalistyczną w zakresie farb drukarskich UV przeznaczonych do stosowania w materiałach mających kontakt z żywnością. Zeller + Gmelin została pierwszą firmą oferującą specjalnie opracowane rozwiązania atramentów do druku atramentowego o niskiej migracji UV do drukarek kubkowych, ma również doświadczenie w stosowaniu tuszy fleksograficznych i offsetowych o niskiej migracji przeznaczonych dla różnych podłoży. Gwarancja wysokiej jakości farb i bezpieczeństwa opakowań żywności jest jednym z głównych celów firmy. Temu celowi służy też centrum analityczne usług, które zostało utworzone w zakładzie produkcyjnym w Niemczech ponad 10 lat temu. W ramach działu badań i rozwoju dr Jochen Schneider jest ekspertem w zakresie regulacji i analiz firmy Zeller + Gmelin, która wspiera swoich klientów w zakresie zgodności.
Beata Biesiadecka - Sales Manager w firmie Zeller+Gmelin, niemieckiego producenta farb drukarskich, przemysłowych środków smarnych oraz chemii dla lakierni. Od 15. lat zawodowo związana z branżą poligraficzną. Absolwentka Społecznej Akademii Nauk na kierunku Zarządzanie.

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.