Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Komisja zatwierdza nowe oznaczenie geograficzne z Hiszpanii: "Nuez de Pedroso"

Kategoria: Składniki Żywności

Komisja zatwierdziła nową chronioną nazwę pochodzenia (ChNP) Hiszpanii: orzech "Nuez de Pedroso", produkowany w autonomicznej wspólnocie La Rioja.

Nuez de Pedroso" zawdzięcza swoją jakość i szczególne cechy regionowi, w którym jest produkowany, przechowywany i pakowany, co wynika z czynników naturalnych i ludzkich. Wybór nasion, praktyki uprawowe Optice, zbiór w odpowiednim czasie, naturalne suszenie i przechowywanie orzechów w odpowiednich warunkach to techniki, które były rozwijane i przekazywane przez lata, stając się w końcu kolejnym czynnikiem ważnym dla uzyskania dobrej jakości owoców i konserwatora wszystkich ich cech.

Poza naturalną metodą suszenia, pojemność antyoksydacyjna "Nuez de Pedroso" jest wyższa niż innych orzechów, co daje mu dużą stabilność antyoksydacyjną i pozwala na dłuższą konserwację (ponad rok w doskonałych warunkach) przy jednoczesnym zmniejszeniu ryzyka jełczenia. Orzech może być zatem konserwatorem do 31 grudnia roku następującego po roku zbioru.

Źródło: KE

Wybierz temat: Znakowanie żywności

Autor: Komisja Europejska

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.