Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Masz firmę w branży spożywczej? Trwają zapisy do prestiżowego konkursu „Czas na Śląskie”. Zgłoszenia przyjmujemy tylko do 30 listopada!

Kategoria: Biznes

Konkurs „Czas na Śląskie” ma na celu wyłonienie i wypromowanie najlepszych produktów i usług branży spożywczej wytwarzanych przez firmy mające siedzibę w województwie śląskim . Jest o co walczyć - nagrodą główną w Konkursie jest kampania promocyjna w mediach Wydawnictwa Nowiny o wartości 10 000 zł! Wyboru najlepszych produktów dokona specjalnie powołana Kapituła Konkursu. Organizatorem Konkursu jest Wydawnictwo Nowiny.

Nie od dziś wiemy, że śląskie smaki są lubiane i docenianie zarówno w całej Polsce, jak i poza jej granicami. Za ich smakiem stoją śląskie firmy, które wytwarzają i sprzedają zdrową i smaczną żywność, wysokiej jakości produkty, a wiele z nich świadczy usługi na najwyższym poziomie. Jednak wiedza o tej działalności nie zawsze jest powszechnie znana, dlatego celem naszej akcji jest przede wszystkim promocja lokalnych marek oraz ciekawych i wyróżniających się produktów.

„Nasz konkurs to nie tylko świetna okazja do promocji konkretnych firm i produktów/usług branży spożywczej, ale również całego regionu!” – mówi koordynator konkursu Joanna Janik

Masz firmę w branży spożywczej? Dlaczego warto wziąć udział?

Zdobywcy nagród głównych i wyróżnień otrzymają:

- prawo do posługiwania się tytułem "Czas na Śląskie" – Znak Jakości Wydawnictwa Nowiny przez okres jednego roku w celach promocyjno-reklamowych oraz prawo do używania logotypu Konkursu,

- nagrodę w formie kampanii reklamowej o wartości od 5000 do 10 000 zł netto do wykorzystania w mediach Organizatora (do wyboru: Nowiny Raciborskie, Nowiny Wodzisławskie, Nowiny Żorskie, Nowiny Jastrzębskie, portal Nowiny.pl, media społecznościowe Nowiny.pl - Facebook, Instagram, ekrany LED - Racibórz i Żory),

-  unikatowe statuetki zaprojektowane specjalnie na Konkurs oraz wyróżnienia i dyplomy

Unikatowa statuetka została
 zaprojektowana specjalnie na prestiżowy konkurs

„Dołącz do firm, które już zgłosiły swój udział w konkursie! Na zgłoszenia czekamy do 30 listopada – przekonuje Joanna Janik, Koordynator Konkursu i Marek Kuder, Dyrektor Działu Rozwoju Biznesu Wydawnictwa Nowiny.” 

Wyboru najlepszych produktów dokona specjalnie powołana Kapituła Konkursu w składzie:

Michał Krotky – szef kuchni Restauracji Młyn w Raciborzu

Z gastronomią związany od 14 lat, nie licząc ukończenia technikum gastronomicznego. Od 9 lat na stanowisku szefa kuchni. Podchodzi bardzo ambitnie, starannie i z uśmiechem do gotowania, dzięki czemu w każdej kuchni czuje się jak ryba w wodzie. Pobyt w Londynie i praca w restauracji z gwiazdką Michelin uświadomiły mu, że nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. Aktualnie od 5 lat szef kuchni restauracji Młyn w Raciborzu. Nieustannie się rozwija poznając i testując nowe potrawy i smaki. Gotowanie to jego pasja, którą rozwija się całe życie. 

Tomasz Szypuła

 właściciel rodzinnej lodziarni  - Lody Szypuła 1974 – czyli Lodziarni Miś w Raciborzu i Lodziarni pod Orzechem w Baborowie

Absolwent szkoły gastronomicznej w Raciborzu 1997. Mieszkaniec Raciborza. Mistrz Polski w lodach rzemieślniczych Exposweet Warszawa 2017. Uczestnik mistrzostw świata w lodziarstwie rzemieślniczym Coppa dell Mondo Rimini 2018. Wykładowca w międzynarodowej szkole cukierniczo-gastronomicznej Ashanti Łódź. Obecnie przygotowuje się do startu w indywidualnych mistrzostwach świata w lodziarstwie rzemieślniczym w Bolonii we Włoszech po dwuletnich eliminacjach i wygranej w polskim finale 2021. Jego praca to ogromna pasja, którą dzieli się poprzez tworzenie nowych smaków lodowych, wyrobów cukierniczych i tortów nowoczesnych.

mgr. Anna Kłosek

zawodowo - specjalista do spraw żywienia, prowadząca gabinet dietetyczny "Dietetyka ANNA KŁOSEK" w Raciborzu

Specjalizuje się w żywieniu osób zmagających się z nieprawidłową masą ciała, prowadzi dietoterapię chorób dietozależnych, zajmuje się zmianami nawyków żywieniowych swoich podopiecznych oraz dietetyką kosmetyczną. Absolwentka Wyższej Szkoły Medycznej oraz  Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej w Katowicach, uczestniczka licznych konferencji oraz szkoleń z zakresu żywienia człowieka na każdym etapie życia. Swoje początki z żywieniem rozpoczęła już w średniej szkole, zdobywając tytuł Technika Żywienia i Gospodarstwa Domowego. Prywatnie - szczęśliwa mama dwójki dzieci, żona, pasjonatka zdrowego stylu życia, miłośnicza dobrej kuchni, twierdząca, że zdrowe może iść w parze z pysznym, do czego stara się przekonywać innych. Promująca również aktywny tryb życia i przede wszystkim zdroworozsądkowe podejście do diety.

Regulamin konkursu znajdziesz na stronie https://kupujesmakuje.pl/wp-content/uploads/2021/10/Czas-na-Slaskie-regulamin-Konkursu-2021.pdf

Zgłoszenia produktów/usług przyjmujemy do 30 listopada!
Ogłoszenie wyników Konkursu  nastąpi 15 grudnia br. podczas relacji LIVE studia śniadaniowego Nowiny, a statuetki, wyróżnienia i dyplomy zostaną wręczone zwycięzcom podczas Śląskiego Jarmarku Bożonarodzeniowego na Zamku Piastowskim w Raciborzu 17 grudnia!

Chcesz wiedzieć więcej o Konkursie?
Napisz do nas już dziś i zgłoś swój udział. Zadbaj o wizerunek Twoich wyjątkowych produktów! Zapraszamy.

Wejdź na stronę https://kupujesmakuje.pl/czas-na-slaskie-2021/ i wypełnij formularz zgłoszeniowy, zadzwoń do nas na tel. 608 678 209 lub napisz maila reklama@nowiny.pl.

Organizator: Wydawnictwo Nowiny, ul. Kościuszki 32a, Racibórz

Autor:Nowiny.pl
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Kongresy i Targi

  • 26.11.2021

    Dlaczego rosną ceny nawozów?

    Ostatnie miesiące to czas gwałtownych wzrostów cen nawozów. Zdaniem Jakuba Czugały, Analityka Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A. jest to spowodowane głównie czynnikami międzynarodowymi, w tym ogromnym wzrostem hurtowymi cen gazu w Europie. Gaz ziemny jest głównym czynnikiem kosztowym produkcji nawozów azotowych. Znaczenie ma również globalna sytuacja geopolityczna, w tym blokada eksportu nawozów fosforowych przez Chiny. Czy obecne, wysokie ceny nawozów utrzymają się dłużej?

    Czytaj więcej
  • 25.11.2021

    Maleje produkcja miodu

    Ostatnie lata przynoszą spadki produkcji miodu na świecie. W Polsce w ostatnich trzech latach produkcja miodu spadła aż o ok. 30-40%, chociaż liczba rodzin pszczelich rośnie. Krajowa produkcja miodu nie wystarcza, dlatego importujemy go głównie z Ukrainy i Chin. Z rozmów z producentami wynika, że tegoroczna produkcja miodu w Polsce będzie wyższa niż w roku ubiegłym. O aktualnej sytuacji na rynku miodu i jego perspektywach mówi Paweł Wyrzykowski, Analityk Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A.

    Czytaj więcej
  • 23.11.2021

    Komisja Europejska dofinansowuje działania informacyjne WPR

    Komisja Europejska jak co roku ogłosiła zaproszenie do składania wniosków dotyczących działań informacyjnych na temat wspólnej polityki rolnej.

    Czytaj więcej
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.