Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Mérieux NutriSciences przejmuje globalny dział badań żywności Bureau Veritas

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności , Biznes

Mérieux NutriSciences, światowy lider w dziedzinie bezpieczeństwa żywności, jakości i zrównoważonego rozwoju, poinformował o zawarciu umowy o przejęciu działalności Bureau Veritas w zakresie testowania żywności za kwotę 360 mln EUR. Ta strategiczna akwizycja, wspierana przez spółkę dominującą, Institut Mérieux, wzmacnia zaangażowanie Mérieux NutriSciences w promowanie bezpieczniejszych, zdrowszych i bardziej zrównoważonych systemów żywnościowych w skali globalnej.

Umowa obejmuje działalność Bureau Veritas w zakresie testowania laboratoryjnego żywności — analizę mikrobiologiczną i chemiczną oraz testy molekularne. Obsługują one klientów z sektora spożywczego za pośrednictwem sieci 34 laboratoriów i 1900 pracowników technicznych w 15 krajach obu Ameryk, Afryki i Azji i Pacyfiku.

Ponadto firma Mérieux NutriSciences prowadzi zaawansowane rozmowy z firmą AsureQuality, nowozelandzkim dostawcą usług kontroli jakości żywności, w celu kontynuacji wspólnych przedsięwzięć Bureau Veritas i AsureQuality w Australii i Azji Południowo-Wschodniej.

Bazując na istniejącej obecności firmy Mérieux NutriSciences na całym świecie oraz jej reputacji w zakresie dostarczania klientom wysokiej jakości rozwiązań opartych na badaniach naukowych, przejęcie to wzmocni globalną obecność firmy, rozszerzając jej działalność na 32 kraje i podwajając jej obecność w Kanadzie i regionie Azji i Pacyfiku.

„Przejęcie firmy Bureau Veritas zajmującej się testowaniem żywności stanowi kamień milowy dla Mérieux NutriSciences. Znacznie zwiększy ona naszą zdolność do obsługi klientów i ostatecznie zwiększy nasz wkład w bezpieczeństwo, jakość i zrównoważony rozwój globalnych systemów żywnościowych. Po zamknięciu transakcji, wraz z 1900 przyszłymi współpracownikami, którzy dołączą do nas z Bureau Veritas, będziemy jeszcze silniejsi w wypełnianiu naszego celu: „Lepsze jedzenie. Lepsze zdrowie. Lepszy świat”. —  powiedział Nicolas Cartier, dyrektor generalny Mérieux NutriSciences.

Oczekuje się, że transakcja zostanie sfinalizowana do końca czwartego kwartału 2024 r., po spełnieniu zwyczajowych warunków zamknięcia, w tym uzyskaniu zgody organów regulacyjnych w niektórych regionach.

Źródło: https://www.merieuxnutrisciences.com/bureau-veritas-food-testing-acquisition/

Wybierz temat: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności

Autor: Katarzyna Oleksy

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.