Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Międzynarodowa Organizacja Normalizacyjna (ISO) opublikowała wytyczne dla firm dotyczące zeroemisyjności

Kategoria: Biznes

Międzynarodowa Organizacja Normalizacyjna (ISO) opublikowała długo oczekiwane wytyczne dotyczące zeroemisyjności – „Zero Net”, aby wesprzeć wszystkie podmioty i organizacje w osiągnięciu ich celów.

Ponad 1200 ekspertów z ponad 100 krajów przyczyniło się do tego, aby wytyczne dotyczące zerowej emisji netto stały się skutecznym wspólnym punktem odniesienia dla wytycznych dotyczących zerowej emisji netto .

Wytyczne stanowią wspólny punkt odniesienia dla wspólnych wysiłków, oferując globalną podstawę harmonizacji, zrozumienia i planowania zerowej wartości netto dla podmiotów na poziomie stanowym, regionalnym, miejskim i organizacyjnym.

Wytyczne zeroemisyjności - „Net Zero” wyznaczają wspólną ścieżkę dla:

  • definicji „zera netto” i terminów pokrewnych (usuwanie gazów cieplarnianych, kompensacja, łańcuch wartości itp.), wyjaśniającą różnice w zakresie między emisjami bezpośrednimi, emisjami pośrednimi z zakupionej energii i innymi emisjami pośrednimi wynikającymi z działalności organizacji;
  • zasady wysokiego szczebla dla wszystkich podmiotów, które chcą osiągnąć neutralność klimatyczną;
  • praktyczne wytyczne dotyczące jak najszybszego osiągnięcia celu, najpóźniej do 2050 r.;
  • przejrzysta komunikacja, wiarygodne twierdzenia i spójne raporty dotyczące emisji, redukcji i pochłaniania.

Wytyczne opierają się na rozmachu istniejących dobrowolnych inicjatyw i zwiększają ich wpływ. Standaryzowane roszczenia zeroemisyjności są łatwiejsze do porównania, tworzą pętlę ambicji i można je skalować dzięki lepszym regulacjom.

Dostęp do wytycznych: https://www.iso.org/obp/ui/en/#iso:std:iso:iwa:42:ed-1:v1:en

Wytyczne są dostępne w języku angielskim, francuskim, hiszpańskim i arabskim, a wkrótce pojawią się w kolejnych językach.

Źródło: ISO

Autor:Katarzyna Oleksy
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Eko

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.