Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

NAGRANIE - FFSW: Dbaj o bezpieczeństwo – 09.06

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Trzeci dzień FFSW poświęciliśmy trzem blokom tematycznym. Wszystkie w aspekcie wpływu na bezpieczeństwo produktów spożywczych.

Pierwszy blok to zagadnienia związane z opakowaniami w tym szczególnie interesujących każdego producenta, aspektów ekologiczności opakowań.

Drugi blok to higiena produkcji i kontrola jej zachowania. Przedstawiliśmy spojrzenie na zagadnienie z bardzo rożnej perspektywy, każda wniosła nową wiedzę i praktyczne wskazówki.

Trzeci blok to przegląd kilku obiecujących i coraz częściej stosowanych nowych technologii wykorzystywanych przy przedłużaniu trwałości żywności.

Webinarium skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

PARTNERZY GŁÓWNI FFSW

PARTNERZY GŁÓWNI DNIA

PARTNERZY DNIA

POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

Polski Komitet Normalizacyjny

Politechnika Gdańska

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

 

PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ

GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY

 

Program

Percepcja bezpieczeństwa żywności Europejczyków według badań Eurostatu

Janusz Olejnik – FoodFakty

Jak zapewnić bezpieczeństwo żywności stosując opakowania zgodne z wymogami gospodarki obiegowej?

Maciej Gierszewski Sealed Air

Opakowania biodegradowalne i kompostowalne do żywności w świetle wymagań BRC GS Packaging Materials – przepisy prawne, kwalifikacja dostawców, istotne aspekty certyfikacji

Mieczysław Obiedziński  TÜV SÜD Polska

Na co zwrócić uwagę przy zakupie eko opakowań?

Adam Fotek – J.S. Hamilton

Optymalizacja procesów mycia i dezynfekcji

Radosław Adamiak – CID LINES

Praktyczne wykorzystanie mikrobiologii jako narzędzia w prewencji

Maria Czuba-Latoń – Coca-Cola HBC

Dążenie do diagnostyki predykcyjnej - wykład w języku angielskim

Jean RollinbioMérieux

Pulsacyjne pole elektryczne

dr inż. Artur Wiktor – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Przetwarzanie wysokociśnieniowe (High Pressure Processing - HPP) - obecny stan i perspektywy na przyszłość

dr hab. inż. Edyta Malinowska-Pańczyk – Politechnika Gdańska

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn