Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

NAGRANIE - FFSW: Jedz bezpiecznie – 10.06

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Czwartek był trochę innym dniem niż pozostałe, tym bardziej stał sie przez to interesujący. Spotkanie poświęcone było określeniu elementów wpływających na zwyczaje żywieniowe Polaków, ich zachowania jeśli chodzi o marnowanie żywności, ale skupiliśmy się głównie na tym, jak przemysł może wpłynąć na produkowanie coraz bardziej wartościowej żywności, wpływać na zmniejszenie marnowania dzięki technologiom, ale również odpowiednią komunikację z konsumentami.

Webinarium skierowane do

Do wszystkich, dla których jakość produktów spożywczych, sposób ich konsumpcji i ewentualnego marnowania ma znaczenie. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

PARTNERZY GŁÓWNI FFSW

PARTNER GŁÓWNY DNIA

PARTNER DNIA

POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

Polski Komitet Normalizacyjny

Politechnika Gdańska

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

 

PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ

GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY

 

 

Program

Megatrendy konsumenckie. Przegląd światowych opiniotwórczych badań i raportów trendów dla żywności

Janusz Olejnik – FoodFakty

Nowe zalecenia żywieniowe a nawyki żywieniowe Polaków

dr Katarzyna WolnickaNIZP - PZH, Zakład Edukacji Żywieniowej

Uwolnij moc dobrych bakterii

Marcin KuprewiczChr. Hansen

Monika Milej – Chr. Hansen

Dobrowolne znakowanie żywności wegańskiej, wegetariańskiej, bezglutenowej i wolnej od GMO – licencje, wymagania, audytowanie, certyfikacja

Adam Bońkowski – TÜV SÜD

Mechanizm działania kultur bioprotekcyjnych w produktach mięsnych
i alternatywach mięsa w kontekście bezpieczeństwa żywności

i ograniczenia marnowania żywności

Marcin HartmanChr. Hansen

Monika Milej – Chr. Hansen

Często dobre dłużej. Branża spożywcza walczy z marnowaniem jedzenia

Anna Kurnatowska – Too Good To Go

Znakowanie terminami trwałości – czy trzeba wybierać między bezpieczeństwem żywności a niemarnowaniem?

dr hab. inż. Urszula Samotyja, prof. UEP – Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn