Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

NAGRANIE - FFSW: Kultura bezpieczeństwa żywności – 07.06

Dostępne non-stop

Cel webinarium

 

Mimo, że to już wymóg prawny, to nie w tym tkwi potrzeba jej stosowania w organizacji. Bezpieczeństwo żywności jako najwyższy obowiązek branży spożywczej wobec konsumenta, zwyczajowo nie jest traktowane jako obszar konkurencji pomiędzy firmami. Jednak największe firmy już dawno zrozumiały, że bez rozwiniętej kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji nie sposób zarządzać z sukcesem globalnymi produktami. Ale to nie wielkość organizacji jest decydująca, każda organizacja, może odnieść korzyść jeśli do FSC podejdzie się jako do obszaru kreowania korzyści, a nie spełnienia obowiązku.

Celem pierwszego dnia FFSW było wskazanie roli i odnoszonych korzyści w organizacjach dzięki rozwojowi FSC, dostarczenie wiedzy i argumentów dla zaangażowania najwyższego kierownictwa w firmach w tematykę FSC.

Webinarium skierowane do

Do wszystkich, którzy w aktywny sposób chcą wpływać na rozwój kultury bezpieczeństwa żywności w organizacjach. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany jest do profesjonalistów z obszaru: produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś swojego szefa - to on w pierwszej kolejności tworzy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności.   

 

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

PARTNERZY GŁÓWNI FFSW

PARTNER GŁÓWNY DNIA

PARTNER DNIA

POZOSTAŁE ZAANGAŻOWANE ORGANIZACJE

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

Polski Komitet Normalizacyjny

Politechnika Gdańska

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

 

PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĄŁ

GŁÓWNY INSPEKTOR JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH ORAZ POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY

 

Program

Food Safety Culture Initiative PL - dlaczego warto dołączyć

Janusz Olejnik – FoodFakty

Kultura Bezpieczeństwa Żywności - dlaczego Najwyższe Kierownictwo powinno być zainteresowane jej rozwojem w organizacji

Joanna Mazurkiewicz BSI

Komisja Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO i jej globalny wpływ na kształtowanie kultury bezpieczeństwa żywności

Marzena Chacińska  Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Rola i korzyści normalizacji dla bezpieczeństwa żywności

Izabela Ancuta – Polski Komitet Normalizacyjny

Rola jednostki certyfikującej w obszarze bezpieczeństwa opakowań - doświadczenia z audytów certyfikujących na przykładzie branży opakowaniowej
Mieczysław Obiedziński TÜV SÜD Polska

Budowanie kultury bezpieczeństwa żywności - realne studium przypadku

Anna Gronostajska – Coca-Cola HBC

Kultura Bezpieczeństwa Żywności w praktyce, perspektywa i rola sieci handlowej

Irmina Makarska – Jeronimo Martins

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn