Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Nestlé popularyzuje zrównoważoną dietę podczas Narodowego Kongresu Żywieniowego

Kategoria: Business Review

Już w sobotę 17 października odbędzie się 5. Narodowy Kongres Żywieniowy. Jego partner strategiczny, Nestlé Polska, zaprasza na swoje stoisko, otwartą prelekcję pt. „Zrównoważone systemy żywnościowe w strategii producenta żywności” oraz na debatę o konieczności zmian w żywieniu.

Hasło tegorocznej edycji kongresu, organizowanego przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny, to „Dieta dla zdrowia i planety – jaka powinna być dieta przyszłości?”. Program wydarzenia, które odbędzie się w formule online, obejmuje wykłady, prelekcje oraz pokazy i porady kulinarne. Wstęp na wszystkie spotkania jest wolny.

Firma Nestlé Polska po raz kolejny została partnerem tego prestiżowego wydarzenia. Podczas kongresu można będzie wirtualnie odwiedzić jej stoisko z przykładami smacznych i przyjaznych środowisku posiłków. W ramach czatu online będzie również okazja do zadania pytań ekspertom firmy.

- Tworzenie żywności dobrej zarówno dla naszych konsumentów, jak i dla planety jest istotnym elementem strategii naszej firmy. Wprowadzanie do naszej oferty roślinnych zamienników mięsa jest jednym z kluczowych kroków, dzięki którym możemy realizować tę misję.  – mówi Blanka Mellova, Kierownik Centrum ds. żywienia, zdrowia i wellness  w  Nestlé Polska. –  Bardzo cieszymy się, że podczas kongresu dokładniej opowiemy o naszym podejściu do produkcji żywności. Wiemy bowiem, przed jakim wyzwaniem stoimy jako globalna społeczność i jak istotne jest, aby dzielić się rozwiązaniami, dzięki którym żywność będzie powstawać w poszanowaniu dla środowiska naturalnego i w trosce o zdrowie ludzi.

W ramach kongresu, w sobotę 17 października o godz. 10:45 odbędzie się otwarta prelekcja pt. „Zrównoważone systemy żywnościowe w strategii producenta żywności” dr. Jacka Czarneckiego, eksperta w dziedzinie prawa żywnościowego, bezpieczeństwa i jakości żywności Nestlé Polska. O godzinie 14:50 rozpocznie się godzinna debata przedstawicieli świata biznesu oraz nauki, którzy porozmawiają o tym, dlaczego konieczna jest zmiana żywienia. Jedną z uczestniczek debaty będzie Blanka Mellova, ekspertka ds. żywienia, zdrowia i wellness  w  Nestlé Polska. Aby wysłuchać obu sesji, należy zarejestrować się na stronie Narodowego Kongresu Żywieniowego. (liczba miejsc ograniczona).

Wybierz obszar: Kongresy i Targi

Autor: Nestlé Polska

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn