Nestlé popularyzuje zrównoważoną dietę podczas Narodowego Kongresu Żywieniowego
Już w sobotę 17 października odbędzie się 5. Narodowy Kongres Żywieniowy. Jego partner strategiczny, Nestlé Polska, zaprasza na swoje stoisko, otwartą prelekcję pt. „Zrównoważone systemy żywnościowe w strategii producenta żywności” oraz na debatę o konieczności zmian w żywieniu.
Hasło tegorocznej edycji kongresu, organizowanego przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny, to „Dieta dla zdrowia i planety – jaka powinna być dieta przyszłości?”. Program wydarzenia, które odbędzie się w formule online, obejmuje wykłady, prelekcje oraz pokazy i porady kulinarne. Wstęp na wszystkie spotkania jest wolny.
Firma Nestlé Polska po raz kolejny została partnerem tego prestiżowego wydarzenia. Podczas kongresu można będzie wirtualnie odwiedzić jej stoisko z przykładami smacznych i przyjaznych środowisku posiłków. W ramach czatu online będzie również okazja do zadania pytań ekspertom firmy.
- Tworzenie żywności dobrej zarówno dla naszych konsumentów, jak i dla planety jest istotnym elementem strategii naszej firmy. Wprowadzanie do naszej oferty roślinnych zamienników mięsa jest jednym z kluczowych kroków, dzięki którym możemy realizować tę misję. – mówi Blanka Mellova, Kierownik Centrum ds. żywienia, zdrowia i wellness w Nestlé Polska. – Bardzo cieszymy się, że podczas kongresu dokładniej opowiemy o naszym podejściu do produkcji żywności. Wiemy bowiem, przed jakim wyzwaniem stoimy jako globalna społeczność i jak istotne jest, aby dzielić się rozwiązaniami, dzięki którym żywność będzie powstawać w poszanowaniu dla środowiska naturalnego i w trosce o zdrowie ludzi.
W ramach kongresu, w sobotę 17 października o godz. 10:45 odbędzie się otwarta prelekcja pt. „Zrównoważone systemy żywnościowe w strategii producenta żywności” dr. Jacka Czarneckiego, eksperta w dziedzinie prawa żywnościowego, bezpieczeństwa i jakości żywności Nestlé Polska. O godzinie 14:50 rozpocznie się godzinna debata przedstawicieli świata biznesu oraz nauki, którzy porozmawiają o tym, dlaczego konieczna jest zmiana żywienia. Jedną z uczestniczek debaty będzie Blanka Mellova, ekspertka ds. żywienia, zdrowia i wellness w Nestlé Polska. Aby wysłuchać obu sesji, należy zarejestrować się na stronie Narodowego Kongresu Żywieniowego. (liczba miejsc ograniczona).
Przeczytaj także
-
14.10.2020
Korzyści z zastosowania technologii RFID w scenariuszach sklepowych
Spożywczy handel detaliczny stoi dziś przed kompleksowymi wyzwaniami wymagającymi zarówno optymalizacji procesów operacji sklepowych, jak i sprostania zmieniającym się zwyczajom zakupowym konsumentów.
-
14.10.2020
V Narodowy Kongres Żywieniowy
Dieta dla zdrowia i planety to temat przewodni kolejnego Kongresu Żywieniowego organizowanego 17 października przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – PZH. W trakcie wydarzenia zaprezentowane zostaną m.in. aktualne zalecenia żywieniowe dla populacji polskiej wraz z nową formą graficzną, która zastąpi dotychczasową piramidę zdrowego żywienia i aktywności fizycznej.
-
12.10.2020
InConventus Group wraca z nową formułą Dni Mlecznej Fermy!
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom hodowców bydła mlecznego, firma InConventus Group postawiła na hybrydową formę organizacji znanego i lubianego wydarzenia – Narodowego Dnia Mlecznej Fermy, które w 2020 roku odbędzie się w zupełnie nowej odsłonie i pod nową nazwą, jako Wirtualne Dni Farmy Mlecznej.