Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Spożywczy handel detaliczny stoi dziś przed kompleksowymi wyzwaniami wymagającymi zarówno optymalizacji procesów operacji sklepowych, jak i sprostania zmieniającym się zwyczajom zakupowym konsumentów.
Marnowanie żywności to globalny problem, z którym boryka się większość gospodarek na świecie. Krok w kierunku normalizacji i racjonalnego zarządzania produktami spożywczymi podjęła Polska, w której Prezydent RP 19 lipca 2019 roku podpisał ustawę o przeciwdziałaniu marnowania żywności.
Mimo iż firmy handlowe ponoszą winę za jedynie 5 procent marnowanej żywności, to coraz większa liczba przedsiębiorców zaczyna brać odpowiedzialność za straty, jakie są generowane podczas produkcji, dystrybucji i sprzedaży artykułów spożywczych.
Pomocne w tej sytuacji może okazać się wykorzystanie nowoczesnych technologii, które wyeliminują dezorganizację i błędy zarówno na magazynie, w fazie dystrybucji jak i w sklepie.
Podczas wykładu dowiesz się:
Więcej szczegółów związanych z wykorzystaniem technologii RFID w handlu detalicznym przedstawimy Państwu 17 listopada podczas VII edycji Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, razem z Julią Mykovet, Menadżerem Sektora FOOD w Checkpoint Systems.
Serdecznie zapraszam na wykład, który będzie przedstawiony w dniu 17 listopada podczas VII edycji Kongresu Bezpieczeństwa Żywności.
Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/
Przeczytaj także
Przed nami implementowanie do krajowego systemu prawnego unijnych dyrektyw, wprowadzających Rozszerzoną Odpowiedzialność Producenta.
DEKRA Certification przeprowadziła w 2019 i 2020 pierwsze oceny zgodności z IFS global markets w Polsce.
Bezpieczeństwo żywności to oczekiwanie konsumentów wobec nabywanej i konsumowanej żywności oraz warunek do spełnienia dla producentów.