Programy IFS Global Markets jako „PASZPORT” do sieci spożywczych dla małych/ lokalnych przedsiębiorstw
DEKRA Certification przeprowadziła w 2019 i 2020 pierwsze oceny zgodności z IFS global markets w Polsce.
Chcielibyśmy podzielić się naszymi doświadczeniami dotyczącymi tego programu IFS.
Popularność Programu IFS Global Markets Food na świecie rośnie. Z danych IFS wynika, że przyrosty liczby certyfikatów w ostatnich latach to rząd 70% procent.
To zainteresowanie może wynikać z „partnerskiego” podejścia twórców programu do rozwoju przedsiębiorstwa. Mamy tu do czynienia z programem skonstruowanym w sposób, który najpierw wskazuje wymagania Podstawowe (bazę systemu), a dopiero potem ‘wyższe’ w drodze do certyfikacji IFS Food. Innymi słowy: firma otrzymuje czytelne wskazówki, które wymagania będą dla niej solidnymi fundamentami, a które służą dalszemu rozwojowi. Niewątpliwie zaletą uzyskania Listu potwierdzającego zgodność z IFS Global Markets Food jest automatyczne umieszczenie danych firmy w bazie IFS oraz możliwe jest korzystanie z rozpoznawalnego logo IFS Global Markets Food na materiach reklamowych lub dokumentach używanych w kontakcie z klientami.
Serdecznie zapraszam na wykład, który będzie przedstawiony w dniu 17 listopada podczas VII edycji Kongresu Bezpieczeństwa Żywności.
Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/
Przeczytaj także
-
27.10.2020
System depozytowy dla wybranych opakowań jednorazowych w Polsce – kolejne wyzwanie dla producentów i handlu
Przed nami implementowanie do krajowego systemu prawnego unijnych dyrektyw, wprowadzających Rozszerzoną Odpowiedzialność Producenta.
-
14.10.2020
Korzyści z zastosowania technologii RFID w scenariuszach sklepowych
Spożywczy handel detaliczny stoi dziś przed kompleksowymi wyzwaniami wymagającymi zarówno optymalizacji procesów operacji sklepowych, jak i sprostania zmieniającym się zwyczajom zakupowym konsumentów.
-
09.10.2020
Skuteczne technologie w systemach kontroli bezpieczeństwa i higieny produkcji, przegląd wybranych innowacyjnych i stosowanych metod
Bezpieczeństwo żywności to oczekiwanie konsumentów wobec nabywanej i konsumowanej żywności oraz warunek do spełnienia dla producentów.