Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Skuteczne technologie w systemach kontroli bezpieczeństwa i higieny produkcji, przegląd wybranych innowacyjnych i stosowanych metod

Kategoria: Business Review

O wartości żywności decyduje jej jakość i bezpieczeństwo.

Bezpieczeństwo żywności to oczekiwanie konsumentów wobec nabywanej i konsumowanej żywności oraz warunek do spełnienia dla producentów.

Jest to zatem według zapisu w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. „ogół warunków, które muszą być spełniane, i działań, które muszą być podejmowane na wszystkich etapach produkcji i obrotu żywnością (…)”.

Spektrum zagrożeń na jakie narażona jest żywność w trakcie procesu produkcyjnego jest szerokie, a składają się na nie czynniki biologiczne, chemiczne i fizyczne.

W czasie prelekcji przybliżone zostaną zagadnienia dotyczące:

  1. Analizy ryzyka, czyli procedura realizowana przez trzy podstawowe zadania: ocena, zarządzanie i komunikacja ryzyka.
  2. Wybór skutecznej metody kontroli (detekcja metali, X-Ray) ograniczeniem wycofania produktu z rynku.
  3. Co determinuje wybór stosowanej metodyki.

Celem prezentacji jest pomoc producentom w uzyskaniu jednorodności i niezawodności wyboru urządzeń przy możliwie niskich kosztach i maksymalnym dopasowaniu do wymagań rynku.

Serdecznie zapraszam na wykład, który będzie przedstawiony w dniu 17 listopada podczas VII edycji Kongresu Bezpieczeństwa Żywności.

Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/ 

 

Anna Skrzypkowska-Walasek

Email: askrzypkowska@logopakeast.pl

Tel. 48 604 751 75

Wybierz obszar: Kongresy i Targi

Autor: Logopak

Przeczytaj także

PARTNEREM KONGRESU JEST:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn