Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
O wartości żywności decyduje jej jakość i bezpieczeństwo.
Bezpieczeństwo żywności to oczekiwanie konsumentów wobec nabywanej i konsumowanej żywności oraz warunek do spełnienia dla producentów.
Jest to zatem według zapisu w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. „ogół warunków, które muszą być spełniane, i działań, które muszą być podejmowane na wszystkich etapach produkcji i obrotu żywnością (…)”.
Spektrum zagrożeń na jakie narażona jest żywność w trakcie procesu produkcyjnego jest szerokie, a składają się na nie czynniki biologiczne, chemiczne i fizyczne.
W czasie prelekcji przybliżone zostaną zagadnienia dotyczące:
Celem prezentacji jest pomoc producentom w uzyskaniu jednorodności i niezawodności wyboru urządzeń przy możliwie niskich kosztach i maksymalnym dopasowaniu do wymagań rynku.
Serdecznie zapraszam na wykład, który będzie przedstawiony w dniu 17 listopada podczas VII edycji Kongresu Bezpieczeństwa Żywności.
Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/
Anna Skrzypkowska-Walasek
Email: askrzypkowska@logopakeast.pl
Tel. 48 604 751 75
Przeczytaj także
Przed nami implementowanie do krajowego systemu prawnego unijnych dyrektyw, wprowadzających Rozszerzoną Odpowiedzialność Producenta.
DEKRA Certification przeprowadziła w 2019 i 2020 pierwsze oceny zgodności z IFS global markets w Polsce.
Spożywczy handel detaliczny stoi dziś przed kompleksowymi wyzwaniami wymagającymi zarówno optymalizacji procesów operacji sklepowych, jak i sprostania zmieniającym się zwyczajom zakupowym konsumentów.