Nowe Rozporządzenie MRiRW w sprawie bakterii Clavibacter
W dniu 26 kwietnia 2017 r. pojawiło się nowe Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowych sposobów postępowania przy zwalczaniu i zapobieganiu rozprzestrzenianiu się bakterii Clavibacter michiganensis ssp. Sepedonicus (Dz. U. z 2017 r. poz. 911).
Pełna treść Rozporządzenia dostępna pod adresem:
Przeczytaj także
-
24.04.2017
Ważne - Nowe kryterium higieny procesu dla Campylobacter
Zgodnie z projektem ustawy, który specjaliści z państw członkowskich UE, przedyskutowali na spotkaniu Stałego Komitetu ds. Roślin, Zwierząt, Żywności i Pasz (PAFF)...
-
17.03.2017
Szkic Rozporządzenia – Campylobacter w żywności – opinia przemysłu
Komisja Europejska zbiera opinie od przemysłu spożywczego na temat nowego rozporządzenia dotyczącego kontroli obecności bakterii Campylobacter w trakcie procesu rozbioru miesa drobiowego w rzeźniach.