Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowe trendy smakowe na najbliższy sezon 2020/2021 - Abstrakt Artykułu

Kategoria: Składniki Żywności

OBSERWACJA TRENDÓW W ŚWIECIE ALBO ICH KREOWANIE OTO JEST PYTANIE? TWORZYĆ CZY PODĄŻAĆ?

Określanie trendów nie było nigdy zadaniem łatwym ani prostym i zwykle polegało na wyczuciu i kreatywności jej twórców, z drugiej strony wyczucie trendów decyduje o sukcesie firmy, a w czasach Covid może nawet o ich istnieniu . To samo dotyczy smaków , zapachów , żywności. Potrzeba zrozumienia trendów jest jeszce większa na poziomie firmy produkujących zapachy i dodatki, na ogół jest to jednen z kluczowych obszarów jej działalności. Badanie rynku i wyznaczanie kierunków smakowych na nadchodzący czas to gwarancja sukcesu. W raz z producentem aromatów i ekstraktów botanicznych francuską firmą Fontarome z  przyjemnością prezentujemy Państwu trendy smakowe i kulinarne na nadchodzące miesiące. Czas trudny dla Wszystkich, dlatego nasze podróże zamiast z walizką będą wiodły po bazarach  i kuchniach  świata.   

 W tym sezonie mamy 6 globalnych mega trendów smakowych

1. NEW DELICIOUS

Nnowe przyjemności, indyjskie inspiracje. Jest to ciekawa propozycja dla tych, którzy lubią kuchnię indyjska lub dla tych którzy dopiero co odkrywają smaki tamtego rejonu świata. Jest to linia nowych aromatów:

  • Tandoori – Tandoor to nazwa glinianego pieca, który służy w Indiach do przygotowywania posiłków w wysokiej temperaturze. Przyprawa Tandoori to mieszanka przypraw składająca się min. z nasion kminu, kolendry, imbiru, chilli, czosnku, cynamonu, kurkumy. Używana zarówno w daniach wegetariańskich, mięsnych jak i deserach.
  • Curry & Coconut – to połączenie ostrej mieszanki przypraw Curry (nasiona kolendry, chilli, kumin, liście curry, kurkumy) przełamane słodkim aromatem kokosa co nadaje potrawie zrównoważony smak i aromat.
  • Olive & Lemon – połączenie nuty oliwek z odświeżającą nutą cytryny delikatnie marynowanej. Świetny dodatek do dań z ryżu lub marynowania ryb i owoców morza.
  • Pineapple & Saffron – klasyczne połączenie kuchni dalekiego wschodu słodkiego soczystego ananasa z lekka pikantną nutą szafranu. Świetny dodatek do dań z drobiu , ryb czy wegetariańskich .Można też dodać do fermentowanych napojów mlecznych.

Pozostałe trendy (opisane w pełnym opracowaniu):

2. CARIBBEAN VIBES

Karaibskie wibracje 

3. ORINETASTY

Smak Orientu – Kierunek Bliski Wschód

4. WOOD MOOD

Drzewne inspiracje to nowe spojrzenie na tz aromaty drzewnych lub leśne . 

5. CHILDHOOD

Słodkie dzieciństwo

6. GREEN IS BETTER

W zielone gramy

Zapoznanie z pełną wersją pozwoli Panstwu zrozumieć i zinterpretować poszczególne trendy, autor przedstawia konkretne przykłady produktów i smaków uzupełniajc eksperckim komentarzem.

 

Zaponaj się z pełną treścią ( dostępne dla klientów Strefy Managera lub uczestników Warsztatów Smakowych

STREFA MANAGERA: NOWE TRENDY SMAKOWE NA NAJBLIŻSZY SEZON 2020/2021 (PEŁNY TEKST)

 

Sprawdź również Warsztaty Smakowe

 https://foodfakty.pl/warsztaty-smakowe-poznaj-zapachy-glownych-trendow-na-nadchodzace-miesiace

Autor:Robert Wieprzkowicz
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.