Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Nowe trendy smakowe na najbliższy sezon 2020/2021 - Abstrakt Artykułu

Kategoria: Składniki Żywności

OBSERWACJA TRENDÓW W ŚWIECIE ALBO ICH KREOWANIE OTO JEST PYTANIE? TWORZYĆ CZY PODĄŻAĆ?

Określanie trendów nie było nigdy zadaniem łatwym ani prostym i zwykle polegało na wyczuciu i kreatywności jej twórców, z drugiej strony wyczucie trendów decyduje o sukcesie firmy, a w czasach Covid może nawet o ich istnieniu . To samo dotyczy smaków , zapachów , żywności. Potrzeba zrozumienia trendów jest jeszce większa na poziomie firmy produkujących zapachy i dodatki, na ogół jest to jednen z kluczowych obszarów jej działalności. Badanie rynku i wyznaczanie kierunków smakowych na nadchodzący czas to gwarancja sukcesu. W raz z producentem aromatów i ekstraktów botanicznych francuską firmą Fontarome z  przyjemnością prezentujemy Państwu trendy smakowe i kulinarne na nadchodzące miesiące. Czas trudny dla Wszystkich, dlatego nasze podróże zamiast z walizką będą wiodły po bazarach  i kuchniach  świata.   

 W tym sezonie mamy 6 globalnych mega trendów smakowych

1. NEW DELICIOUS

Nnowe przyjemności, indyjskie inspiracje. Jest to ciekawa propozycja dla tych, którzy lubią kuchnię indyjska lub dla tych którzy dopiero co odkrywają smaki tamtego rejonu świata. Jest to linia nowych aromatów:

  • Tandoori – Tandoor to nazwa glinianego pieca, który służy w Indiach do przygotowywania posiłków w wysokiej temperaturze. Przyprawa Tandoori to mieszanka przypraw składająca się min. z nasion kminu, kolendry, imbiru, chilli, czosnku, cynamonu, kurkumy. Używana zarówno w daniach wegetariańskich, mięsnych jak i deserach.
  • Curry & Coconut – to połączenie ostrej mieszanki przypraw Curry (nasiona kolendry, chilli, kumin, liście curry, kurkumy) przełamane słodkim aromatem kokosa co nadaje potrawie zrównoważony smak i aromat.
  • Olive & Lemon – połączenie nuty oliwek z odświeżającą nutą cytryny delikatnie marynowanej. Świetny dodatek do dań z ryżu lub marynowania ryb i owoców morza.
  • Pineapple & Saffron – klasyczne połączenie kuchni dalekiego wschodu słodkiego soczystego ananasa z lekka pikantną nutą szafranu. Świetny dodatek do dań z drobiu , ryb czy wegetariańskich .Można też dodać do fermentowanych napojów mlecznych.

Pozostałe trendy (opisane w pełnym opracowaniu):

2. CARIBBEAN VIBES

Karaibskie wibracje 

3. ORINETASTY

Smak Orientu – Kierunek Bliski Wschód

4. WOOD MOOD

Drzewne inspiracje to nowe spojrzenie na tz aromaty drzewnych lub leśne . 

5. CHILDHOOD

Słodkie dzieciństwo

6. GREEN IS BETTER

W zielone gramy

Zapoznanie z pełną wersją pozwoli Panstwu zrozumieć i zinterpretować poszczególne trendy, autor przedstawia konkretne przykłady produktów i smaków uzupełniajc eksperckim komentarzem.

 

Zaponaj się z pełną treścią ( dostępne dla klientów Strefy Managera lub uczestników Warsztatów Smakowych

STREFA MANAGERA: NOWE TRENDY SMAKOWE NA NAJBLIŻSZY SEZON 2020/2021 (PEŁNY TEKST)

 

Sprawdź również Warsztaty Smakowe

 https://foodfakty.pl/warsztaty-smakowe-poznaj-zapachy-glownych-trendow-na-nadchodzace-miesiace

Wybierz obszar: Dodatki i składniki Nowości rynkowe Strefa Managera

Autor: Robert Wieprzkowicz

Artykuł opublikowany dzięki:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn