Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowy X-Ray Ishida zapewnia zwiększoną czułość na trudne do wykrycia przedmioty

Kategoria: Procesy i Technologie

Ishida Europe wprowadza na rynek system kontroli rentgenowskiej nowej generacji IX-G2 o podwójnej energii promieniowania rentgenowskiego, który oferuje znacznie zwiększoną czułość wykrywania ciał obcych o małej gęstości i trudnych do wykrycia, w tym kości.

Ishida IX-G2-F posiada nowy czujnik liniowy, który zapewnia wysokiej jakości obraz rentgenowski dzięki ulepszonemu stosunkowi sygnału do szumu, co zwiększyło zdolność wykrywania fragmentów kości czterokrotnie w porównaniu z poprzednimi modelami rentgenowskimi. To dodatkowo zwiększa zdolność maszyny do identyfikowania zanieczyszczeń, w szczególności podczas obsługi nieco grubszych i gęstszych produktów, takich jak filety z kurczaka, piersi z kurczaka i szerokiej gamie produktów drobiowych, które często mogą się na siebie nakładać lub mają nierówne powierzchnie.

Zwiększona czułość maszyny znacznie zmniejsza również ryzyko fałszywej detekcji, co pomaga zmaksymalizować przepustowość i uniknąć kosztów związanych z niepotrzebnymi odpadami i przepakowywaniem produktów.

Wysoką wydajność IX-G2-F wspiera unikalna technologia samouczącego się algorytmu genetycznego (GA) Ishida, która w połączeniu z nowym czujnikiem liniowym zapewnia maksymalną czułość i niezawodność wykrywania.

Technologia GA skupia aparat rentgenowski na identyfikowaniu trudnych do wykrycia zanieczyszczeń z dużą dokładnością, nawet przy dużej przepustowości, przy użyciu analizy danych obrazu w wielu próbach. Ponieważ w produkcji żywności często powtarzają się podobne problemy związane z zanieczyszczeniem, rejestrowanie danych może pomóc w tworzeniu bardziej precyzyjnego protokołu kalibracji przy każdym badaniu. Umożliwia to łatwą identyfikację trwałych lub powtarzających się podczas procesu kontroli wad.

Technologia podwójnej energii promieniowania rentgenowskiego od Ishida obejmuje dwa czujniki liniowe - jeden, który wykonuje zdjęcie przy wysokiej energii, drugi przy niskiej energii. Są one następnie porównywane, co zapewnia lepszy ogólny obraz produktu z wyraźniejszym kontrastem między produktem a wszelkimi ciałami obcymi o małej gęstości, takimi jak fragmenty kości.

„System kontroli rentgenowskiej nowej generacji IX-G2-F oferuje niezrównaną wydajność, a dzięki ulepszonemu czujnikowi linii i możliwościom oprogramowania przyniósł już znaczne korzyści na liniach produkcyjnych” - komentuje Sibtain Naqvi, menedżer ds. produktów rentgenowskich w Ishida Europe.

„Większa czułość daje przetwórcom drobiu jeszcze większą pewność, że ich wysokie standardy jakości produktów są zachowane, a minimalizacja liczby fałszywych odrzutów pozwala zmaksymalizować produkcję. Wierzymy, że nasze modele IX-G2-F stanowią kolejny ważny postęp w naszej ofercie kontroli rentgenowskiej.” – zapewnia.

Źródło: https://www.ishidaeurope.pl/  

Wybierz temat: Procesy i Technologie

Autor: Ishida Europe

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Dystrybutorem urządzeń Ishida jest:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.