Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Pierwsze na świecie zezwolenie regulacyjne na sprzedaż mięsa hodowlanego na karmę dla zwierząt w Wlk. Brytanii

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

To ogromny krok naprzód dla branży mięsa hodowlanego, uzyskanie zgody regulacyjnej przez Meatly czyni ją pierwszą firmą zajmującą się mięsem hodowlanym, która uzyskała zezwolenie na sprzedaż w dowolnym kraju europejskim.

Jest to efekt ścisłej współpracy między Meatly a brytyjskimi organami regulacyjnymi, Food Standards Agency (FSA), Department for Environment, Food and Rural Affairs (DEFRA) oraz Animal and Plant Health Agency (APHA). Odpowiednie departamenty brytyjskiego rządu zapewniły, że Meatly przestrzega wszystkich niezbędnych przepisów, a Meatly przeszło rygorystyczny proces kontroli APHA. Meatly będzie nadal przestrzegać bieżących kontroli APHA.

Oprócz wymaganych zatwierdzeń, Meatly proaktywnie przygotowało kompleksową dokumentację bezpieczeństwa i przeprowadziło szeroko zakrojone testy, aby wykazać, że ich hodowane kurczaki są bezpieczne i zdrowe dla zwierząt domowych. Testy obejmowały wykazanie, że ich hodowane kurczaki są wolne od bakterii i wirusów, że składniki odżywcze używane do hodowli komórek są bezpieczne i że końcowy produkt z kurczaka jest bezpieczny, odżywczy i wolny od GMO, antybiotyków, szkodliwych patogenów, metali ciężkich i innych zanieczyszczeń.

Firma ma wprowadzić na rynek pierwsze próbki swojej hodowanej karmy dla zwierząt w tym roku, co oznacza debiut hodowanej karmy dla zwierząt na rynku. Po tym wprowadzeniu Meatly wyjaśniło, że priorytetowo potraktuje redukcję kosztów i planuje zwiększyć produkcję do wolumenów przemysłowych w ciągu najbliższych trzech lat.

Źródło: https://meatly.pet/meatly-approval/

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Prawo żywnościowe Przemysł mięsny

Autor: Katarzyna Oleksy

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.