Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Porozumienie MRiRW i GIJHARS dot. modernizacji infrastruktury analityczno-laboratoryjnej

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Biznes

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Robert Telus oraz Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych Przemysław Rzodkiewicz podpisali Porozumienie o objęcie przedsięwzięcia wsparciem bezzwrotnym z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (KPO).

Przedsięwzięcie polegać będzie na modernizacji infrastruktury analityczno-laboratoryjnej Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Pozyskane z KPO środki umożliwią zakup nowego wyposażenia badawczo - pomiarowego oraz niezbędną modernizację budowlaną pomieszczeń laboratoryjnych. Skutkiem inwestycji ze środków KPO będzie zwiększenie możliwości analitycznych laboratoriów GIJHARS w zakresie badania jakości żywności, w tym produktów ekologicznych, tradycyjnych i regionalnych oraz zwiększenie znaczenia i wiarygodności polskich laboratoriów na arenie międzynarodowej. Wspierane inwestycje będą służyły zwiększeniu wykrywalności oszustw żywnościowych, a tym samym ochronie ekonomicznych interesów konsumentów żywności.

- To bardzo dobry krok w kierunku zwiększenia możliwości nadzoru i liczby wykonywanych badań laboratoryjnych sprawdzających jakość towarów i produktów spożywczych oferowanych polskim konsumentom – powiedział Przemysław Rzodkiewicz, Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. - Fala fałszowania żywności rozlewa się na całym świecie w szybkim tempie. Nie omija również naszego kraju. Zadaniem naszej Inspekcji jest jej zatrzymanie lub przynajmniej stosowne ograniczenie na terenie Polski. Otrzymane przez IJHARS wsparcie bardzo pomoże w kontrolowaniu i promowaniu jak najwyższych standardów jakości handlowej produktów, które nabywamy każdego dnia. 

Źródło: GIS

Wybierz temat: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe

Autor: Główny Inspektorat Sanitarny

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.