Prawo żywnościowe: DECYZJA WYKONAWCZA KOMISJI (UE) 2017/2201
Portal spożywczy FoodFakty informuje: 27 listopada 2017 r. ukazała się Decyzja Wykonawcza Komisji (UE) 2017/2201 zezwalająca na wprowadzenie do obrotu 2′-fukozylolaktozy wytwarzanej z wykorzystaniem Escherichia coli szczep BL21 jako nowego składnika żywności zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady
Pełna treść: Decyzja Wykonawcza Komisji (UE) 2017/2201
Przeczytaj także
-
06.12.2017
Prawo żywnościowe: Dwie nowe decyzje wykonawcze komisji UE
Portal spożywczy FoodFakty informuje: 10 listopada ukazały się dwie decyzje wykonawcze Komisji UE dopuszczające dwa nowe składniki żywności: beta-glukany z drożdży oraz wyciąg bogaty w taksyfolinę...
-
21.11.2017
Akrylamid w żywności – Nowe Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158
Portal spożywczy FoodFakty informuje: 20 listopada 2017 r. ukazało się Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158 ustanawiające środki łagodzące i poziomy odniesienia służące ograniczeniu obecności akryloamidu w żywności