Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Portal spożywczy FoodFakty informuje: 10 listopada ukazały się dwie decyzje wykonawcze Komisji UE dopuszczające dwa nowe składniki żywności: beta-glukany z drożdży oraz wyciąg bogaty w taksyfolinę.
Pełna treść decyzji dostępna poniżej:
DECYZJA WYKONAWCZA KOMISJI (UE) 2017/2078 z dnia 10 listopada 2017 r. zezwalająca na rozszerzenie zastosowania beta-glukanów z drożdży jako nowego składnika żywności zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady (notyfikowana jako dokument nr C(2017) 7391)
DECYZJA WYKONAWCZA KOMISJI (UE) 2017/2079 z dnia 10 listopada 2017 r. zezwalająca na wprowadzenie do obrotu wyciągu bogatego w taksyfolinę jako nowego składnika żywności zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady (notyfikowana jako dokument nr C(2017) 7418)
Przeczytaj także
9 listopada 2017 r. ukazało się Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2017 r. poz. 2150)...
Portal spożywczy FoodFakty informuje: 20 listopada 2017 r. ukazało się Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158 ustanawiające środki łagodzące i poziomy odniesienia służące ograniczeniu obecności akryloamidu w żywności