Rozporządzenie MRiRW - fermentowane napoje winiarskie
Portal FoodFakty informuje: 9 listopada 2017 r. ukazało się Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2017 r. poz. 2150). Zmiany dotyczą oznakowania fermentowanych napojów winiarskich.
Pełna treść: Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 9 listopada 2017 r.
Przeczytaj także
-
23.11.2017
Prawo żywnościowe: Import żywności
Komisja (UE) wydała w ostanim czasie dwie decyzje wykonawcze: nr 2017/1791 odnośnie tymczasowego zawieszenia preferencyjnego cła oraz 2017/1840 w zakresie importu żywności spoza krajów UE...
-
21.11.2017
Akrylamid w żywności – Nowe Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158
Portal spożywczy FoodFakty informuje: 20 listopada 2017 r. ukazało się Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158 ustanawiające środki łagodzące i poziomy odniesienia służące ograniczeniu obecności akryloamidu w żywności