Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie epidemii koronawirusa – 04.03.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Cztery nowe państwa (Argentyna, Chile, Polska i Ukraina) zgłosiły przypadki wystąpienia koronawirusa COVID-19 w ciągu ostatnich 24 godzin.

Zespół WHO ogłosił, że procedura Listy zastosowań awaryjnych (Emergency Use Listing - EUL) została uruchomiona w przypadku laboratoryjnych badań diagnostycznych in-vitro (IVD) w celu wykrycia wirusa COVID-19. Procedura EUL została opracowana w celu przyspieszenia dostępności IVD potrzebnych w sytuacjach zagrożenia zdrowia publicznego. Producenci są proszeni o zgłaszanie składania deklaracji zaangażowania. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

Zakłócenia w globalnym zaopatrzeniu w środki ochrony osobistej sprawiają, że pracownicy służby zdrowia są źle wyposażeni do opieki nad zarażonymi pacjentami. WHO współpracuje z rządami, przemysłem i siecią epidemiologicznych łańcuchów dostaw w celu zwiększenia produkcji i zabezpieczenia przydziałów dla krajów najbardziej dotkniętych i zagrożonych. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

Na platformie Open WHO udostępniono kurs poradnikowy dotyczący planowania operacyjnego oraz platformę partnerów COVID-19. Wszystkie kursy COVID-19 na dostępne na platformie OpenWHO można znaleźć tutaj.

Państwa, terytoria lub obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 04 marca 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 04 marca 2020

 

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.