Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie epidemii koronawirusa– 05.03.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Pięć nowych krajów / terytoriów / obszarów (Bośnia i Hercegowina, Gibraltar, Węgry, Słowenia i okupowane terytorium palestyńskie) zgłosiło przypadki wystąpienia koronawirusa COVID-19 w ciągu ostatnich 24 godzin.

W oczekiwaniu na wzrost liczby przypadków COVID-19, region Azji Południowo-Wschodniej przygotowuje się do rozpoczęcia działań w zakresie szybkiego reagowania poprzez kontakty ze społecznościami lokalnymi, zakup środków ochrony osobistej oraz zapewnienie laboratoriom możliwości przeprowadzania testów na obecność COVID-19 lub wysyłania próbek do światowych laboratoriów referencyjnych. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

Dyrektor generalny WHO podkreślił znaczenie wdrożenia kompleksowego podejścia w celu złagodzenia wpływu COVID-19. Edukacja ludności, rozszerzenie nadzoru, opieka nad pacjentami i wzmocnienie systemów gotowości są kluczem do przerwania łańcucha zakażeń. Uwagi Dyrektora Generalnego WHO można znaleźć tutaj.

Inicjatywa WHO o nazwie WHO Network for Information in Epidemics (EPIWIN) wykorzystuje wszystkie platformy komunikacyjne do wzmacniania informacji opartych na dowodach. EPI-WIN zidentyfikował i zaangażował się w zaufane źródła informacji. Szczegóły dotyczące programu można znaleźć w raporcie WHO.

Państwa, terytoria lub obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 05 marca 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 05 marca 2020

 

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.