Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Rejestr Chronionych Nazw Pochodzenia oraz Oznaczeń Geograficznych – nowe produkty

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Unijny ustawodawca w październiku 2017 r. wydał kolejne rozporządzenia odnoszące się do rejestracji chronionych nazw pochodzenia/oznaczeń geograficznych, Zarejestrowane zostały m.in. następujące produkty:

- „Ossolano” jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, produkt należący do klasy 1.3. Sery, kraj pochodzenia – Włochy; (rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2017/1788);

- „Capón de Vilalba” jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, produkt należący do klasy 1.1 Mięso świeże (i podroby), kraj pochodzenia – Hiszpania (rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2017/1833);

- „Varaždinsko zelje” jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, produkt należący do klasy 1.6. Owoce, warzywa i zboża świeże lub przetworzone (kapusta), kraj pochodzenia: Chorwacja (rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2017/1900);

- „Kintoa” jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, produkt należący do klasy 1.1. Mięso świeże (i podroby) kraj pochodzenia – Francja (rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2017/1928);

- „Saucisson d'Ardenne/Collier d'Ardenne/Pipe d'Ardenne” jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, produkt należący do klasy 1.2. Produkty wytworzone na bazie mięsa (podgotowanego, solonego, wędzonego itd.), kraj pochodzenia – Belgia (rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2017/1956);

Danbo” jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, nazwa powyższa określa produkt należący do klasy 1.3. Sery, kraj pochodzenia – Dania; (rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2017/1901); tutaj Komisja wskazuje w rozporządzeniu, że nazwa Danbo nie może być uznawana za nazwę zwyczajową.

Centrum Prawa Żywnościowego: www.food-law.pl

Autor: Centrum Prawa Żywnościowego

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.