Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniu 02.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mięsie z kurczaka i indyka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Zgłoszony produkt: chłodzone piersi z kurczaka
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Infantis (obecność/25g)
Ocena ryzyka: niegroźne
Kraj zgłaszający: Czechy
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku
Podjęte działania: brak produktu na stanie
Data zgłoszenia: 02.08.2019
Link: RASFF
Zgłoszony produkt: chłodzone mięso z indyka
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Typhimurium (obecność /25g)
Ocena ryzyka: poważne
Kraj zgłaszający: Polska
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: dystrybucja do pozostalych krajów członkowskich
Podjęte działania: wycofanie z rynku
Data zgłoszenia: 02.08.2019
Link: RASFF