Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Salmonella w indyku i kurczaku

Kategoria: Alerty

W dniu 02.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mięsie z kurczaka i indyka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: chłodzone piersi z kurczaka

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Infantis (obecność/25g)

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Czechy

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku

Podjęte działania: brak produktu na stanie

Data zgłoszenia: 02.08.2019

Link: RASFF

 

Zgłoszony produkt: chłodzone mięso z indyka

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Typhimurium (obecność /25g)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: dystrybucja do pozostalych krajów członkowskich

Podjęte działania: wycofanie z rynku

Data zgłoszenia: 02.08.2019

Link: RASFF

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.