Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Spotkania kodeksowe na początku 2021 roku

Kategoria: Biznes

Komisja Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO zanotowała w 2020 roku istotne spowolnienie prac, spowodowane koniecznością uzgodnienia odstępstw od istniejących procedur w celu kontynuowania pracy bez możliwości fizycznych spotkań.

Od początku 2021 r. przyjęto ambitny harmonogram spotkań obejmujący nie tylko posiedzenia zaplanowane w 2021 roku, ale też część spośród sesji i innych wydarzeń odwołanych w 2020 roku. 
W lutym 2021 roku odbyła się z sukcesem sesja Komitetu KKŻ do spraw Zasad Ogólnych.
W najbliższym czasie zaplanowano szereg następujących spotkań dodatkowych:

  • 16 marca – webinarium na temat działań FAO i WHO w celu wsparcia monitoringu i nadzoru nad opornością na leki przeciwdrobnoustrojowe (AMR) związanej z produkcją żywności;
  • 17 marca - webinarium na temat oceny ryzyka JECFA (JECFA - zespół ekspertów FAO i WHO ds. oceny ryzyka dla zanieczyszczeń żywności, dodatków do żywności i pozostałości leków weterynaryjnych w żywności) dla zanieczyszczeń czekolady i produktów kakaowych kadmem; 
  • 23 marca – posiedzenie fizycznej grupy roboczej KKŻ do spraw równoważności krajowych systemów kontroli żywności;
  • 25 marca – webinarium na temat dobrowolnych systemów oceny przez stronę trzecią;
  • 8 kwietnia – webinarium na temat prac Międzyrządowej Grupy Zadaniowej do spraw AMR w zakresie rewizji Kodeksu praktyki w celu przeciwdziałania AMR.

Pod koniec kwietnia odbędzie się sesja Komitetu do spraw Ziół i Przypraw Kulinarnych. 
Szczegółowe informacje o sesjach Komitetów KKŻ FAO/WHO można znaleźć tu.
Zainteresowanych udziałem w zbliżających się spotkaniach zapraszamy do zgłaszania się do Punktu Kontaktowego Komisji Kodeksu Żywnościowego kodeks@ijhars.gov.pl

 

Źródło: IJHARS

Autor:IJHARS
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.