Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Stosowanie środków ochrony roślin a bezpieczeństwo żywności

Stosowanie środków ochrony roślin a bezpieczeństwo żywności

Przedstawiamy opracowanie dotyczące pozostałości środków ochrony roślin przygotowane przez Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin. W materiale znajdują się informacje na temat:

- Gwarancji prawidłowego stosowania środków ochrony roślin

- Pomiarów poziomów pozostałości

- Miar bezpieczeństwa: ADI i ARfD

- Przekraczania najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości (NDP)

- Tolerancji importowych

-Odpowiedź na pytanie: Dlaczego NDP bywają przekraczane?

- Jak prawidłowo i bezpiecznie stosować środki ochrony roślin

- oraz: Co wpływa na poziomy pozostałości? 

Słowa kluczowe: środki ochrony roślin, pestycydy, pozostałości, PSOR

Materiał udostępniony przez: Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn