Systemy GHP i GMP cz. I – najważniejsze informacje
System GHP, to Dobra Praktyka Higieniczna (ang. Good Hygienic Practice
Pełna treść dostępna po zalogowaniu się na darmowym koncie Czytelnika FoodFakty
Załóż kontoPrzeczytaj także
-
31.01.2022
WHO tworzy nową wirtualną społeczność na rzecz praktyk w zakresie bezpieczeństwa żywności
WHO uruchamia nowe forum internetowe dla specjalistów z całego świata zajmujących się kwestiami bezpieczeństwa żywności, którzy pragną pogłębiać swoją wiedzę i doświadczenie w tej dziedzinie, wymieniać się informacjami oraz dyskutować o pomysłach poprzez bieżącą interakcję. Nową wirtualną społeczność nazwano Food Safety Community of Practice (COP).
-
28.01.2022
Ustalenie górnych tolerowanych poziomów spożycia (UL) witamin i składników mineralnych na poziomie unijnym. Kolejny etap prac zakończony.
24 stycznia 2022 r. zostały opublikowane Wytyczne EFSA dotyczące ustalania i stosowania górnych tolerowanych poziomów spożycia witamin i niezbędnych składników mineralnych. Jest to dokument, który będzie w przyszłości miał kluczowe znaczenie dla składu suplementów diety i produktów wzbogacanych.
-
21.01.2022
Green VAT - nowa inicjatywa obywatelska UE
Komisja Europejska zarejestrowała europejską inicjatywę obywatelską „»Green VAT« – unijny zielony VAT sprzyjający zrównoważonym i ekologicznym produktom i usługom”.