Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ukazał się raport o stanie globalnej zdolności fermentacji mikrobiologicznej

Kategoria: Biznes

Właśnie opublikowano raport pt. “State of Global Fermentation Capacity”. Powstał on na podstawie danych pozyskanych z Capacitor.bio. A jest to bezpłatna baza danych mająca stanowić pomoc dla firm zajmujących się biologią syntetyczną w łatwym znalezieniu dostępnej zdolności obiektów fermentacyjnej mikrobiologicnej, która obejmuje obiekty, sprzęt i usługi wykorzystywane do produkcji bioproduktów.

Baza koncentruje się na obiektach obsługujących cały łańcuch wartości bioproduktów wytwarzanych w drodze fermentacji mikrobiologicznej.

Raport został przygotowany przez Synonym Bio we współpracy z Blue Horizon, the Good Food Institute oraz Material Innovation Initiative. Dostarcza informacji na temat stanu zdolności bioprodukcyjnych na całym świecie. Zasoby bazy - 1000 zarejestrowanych użytkowników, 150 obiektów w ponad 30 krajach i ponad 20 wymaganych specyfikacji dla każdego obiektu, poddano analizie, aby zrozumieć aktualną podaż i zapotrzebowanie na wydajność fermentacji mikrobiologicznej według położenia geograficznego, rozmiarów bioreaktorów, wiedzy o produktach i nie tylko.

Niektóre z kluczowych ustaleń raportu obejmują:

  • Wiele różnych sektorów przemysłu poszukuje możliwości fermentacyjnych, a ponad połowa z nich znajduje się poza Ameryką Północną.
  • Na świecie jest sporo możliwości fermentacji, ale prawie wszystkie są na mniejszą skalę.
  • Aktywnie poszukiwane są obiekty na większą skalę, ale są trudności z ich pozyskaniem.

Raport wskazuje główne luki w infrastrukturze, które muszą zostać pokonane, aby bioprodukcja stała się potężnym elementem składowym bardziej ekologicznej gospodarki światowej.

Zapoznaj się z treścią raportu

 

Źródło: https://www.capacitor.bio/trends 

Wybierz temat: Procesy i Technologie

Autor: Katarzyna Oleksy

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.