Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Ukazał się raport o stanie globalnej zdolności fermentacji mikrobiologicznej

Kategoria: Biznes

Właśnie opublikowano raport pt. “State of Global Fermentation Capacity”. Powstał on na podstawie danych pozyskanych z Capacitor.bio. A jest to bezpłatna baza danych mająca stanowić pomoc dla firm zajmujących się biologią syntetyczną w łatwym znalezieniu dostępnej zdolności obiektów fermentacyjnej mikrobiologicnej, która obejmuje obiekty, sprzęt i usługi wykorzystywane do produkcji bioproduktów.

Baza koncentruje się na obiektach obsługujących cały łańcuch wartości bioproduktów wytwarzanych w drodze fermentacji mikrobiologicznej.

Raport został przygotowany przez Synonym Bio we współpracy z Blue Horizon, the Good Food Institute oraz Material Innovation Initiative. Dostarcza informacji na temat stanu zdolności bioprodukcyjnych na całym świecie. Zasoby bazy - 1000 zarejestrowanych użytkowników, 150 obiektów w ponad 30 krajach i ponad 20 wymaganych specyfikacji dla każdego obiektu, poddano analizie, aby zrozumieć aktualną podaż i zapotrzebowanie na wydajność fermentacji mikrobiologicznej według położenia geograficznego, rozmiarów bioreaktorów, wiedzy o produktach i nie tylko.

Niektóre z kluczowych ustaleń raportu obejmują:

  • Wiele różnych sektorów przemysłu poszukuje możliwości fermentacyjnych, a ponad połowa z nich znajduje się poza Ameryką Północną.
  • Na świecie jest sporo możliwości fermentacji, ale prawie wszystkie są na mniejszą skalę.
  • Aktywnie poszukiwane są obiekty na większą skalę, ale są trudności z ich pozyskaniem.

Raport wskazuje główne luki w infrastrukturze, które muszą zostać pokonane, aby bioprodukcja stała się potężnym elementem składowym bardziej ekologicznej gospodarki światowej.

Zapoznaj się z treścią raportu

 

Źródło: https://www.capacitor.bio/trends 

Wybierz obszar: Procesy i Technologie

Autor: Katarzyna Oleksy

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.