VI Sympozjum Naukowego pt.: „Drobnoustroje i ich metabolity – produkcja żywności i biotechnologia”
Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności SGGW wraz z Oddziałem Warszawskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz Komitetem Nauk o Żywności i Żywieniu PAN po raz szósty organizują sympozjum naukowe poświęcone najnowszym osiągnięciom
z dziedziny mikrobiologii żywności i biotechnologii drobnoustrojów. Konferencja odbędzie się w dniach 17-18 maja 2022r. Sprawdzona formuła spotkania on-line umożliwia w przyjaznej atmosferze szerokiemu gronu uczestników zainteresowanych rolą mikroorganizmów w produkcji żywności i biotechnologii wymianę myśli, doświadczeń i nowych idei.
Tegoroczna tematyka Sympozjum obejmuje następujące zagadnienia:
- Procesy fermentacji w technologii żywności
- Procesy biosyntezy i biotransformacji mikrobiologicznej
- Drobnoustroje i ich metabolity w poprawie jakości żywności
- Innowacyjne metody eliminacji drobnoustrojów w produkcji żywności
Organizatorzy zapraszają!
Link do strony: https://sway.office.com/rFH04O9F2QGv0KvS?ref=Link