Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Whisky Live Warsaw w jubileuszowej odsłonie

Kategoria: Biznes

Zbliżająca się, 10. edycja Whisky Live Warsaw będzie pod wieloma względami wyjątkowa. Organizatorzy zapowiadają moc atrakcji z racji przypadającego na ten rok jubileuszu. Pojawi się cała plejada zagranicznych gości specjalnych, a liczba wystawców osiągnie rekordowy poziom.  Szykują się dwudniowe emocje zakrapiane najlepszą whisky z całego świata, z dobrą rockową muzyką

Stadion Miejski Legii Warszawa debiutował w zeszłym roku w roli gospodarza festiwalu i ze swojego zadania wywiązał się wzorowo. Położone w centralnej, najbardziej prestiżowej części stadionu piłkarskiego - w Klubie Biznesowym, Centrum Konferencyjne oferowało blisko 2300 m2 eleganckiej przestrzeni eventowej, stworzonej specjalnie z myślą o spotkaniach biznesowych i imprezach specjalnych. Jej funkcjonalne, przestronne, klimatyzowane sale, z panoramicznym widokiem na stadion oraz dużą ilością światła dziennego tworzyły wyjątkowy klimat prawdziwego alkoholowego święta. Nic dziwnego, że organizatorzy podjęli decyzję o przeniesieniu „domu” Whisky Live Warsaw na dłużej na ul. Łazienkowską.

Tegoroczna edycja odbędzie się  dniach 13-14 października (piątek-sobota) i ściągnie do Warszawy blisko 100 wystawców  z wszystkich kontynentów, co jest bezsprzecznie rekordem w historii festiwalu. Swoje oferty zaprezentują nie tylko znane, globalne koncerny, ale również małe, craftowe destylarnie oraz niezależni bottlerzy (tzw. independent bottlers).  Dominującym trunkiem będzie whisky, ale nie zabraknie również innych mocnych alkoholi, m.in. ginów i rumów. W gronie wystawców znalazło się kilku debiutantów. Podobnie jak w latach poprzednich, organizatorzy przygotowali Strefę Cygarową oraz bogatą ofertę sesji Masterclass. Oferowane warsztaty degustacyjne (dodatkowo płatne) będą unikalne, a smakowane trunki wyjątkowe.

W tym roku na WLW nie zabraknie gości specjalnych. Ingvar Ronde, autor corocznie aktualizowanej książki Malt Whisky Yearbook, będzie promować w Warszawie edycję 2024. Z kolei Ian Wiśniewski jest niezależnym publicystą, zajmującym się tematyką alkoholi, z ukierunkowaniem na trunki typu Premium, szczególnie szkocką whisky. Jego artykuły i recenzje są regularnie publikowane w Whiskey Magazine (wydanie brytyjskie i francuskie), Malt Whiskey Yearbook, Wall Street Journal, Daily Telegraph, The Times i innych magazynach.

Wzorem poprzednich edycji, przy wejściu na teren festiwalu goście festiwalowi otrzymają kieliszki i wodę. Część trunków będzie serwowana w cenie biletu (jednodniowego lub dwudniowego), a za droższe, limitowane wersje trzeba będzie zapłacić specjalnymi voucherami, dostępnymi w kasach festiwalowych. Pełne butelki serwowanych na stoiskach trunków będzie można kupić w sklepie festiwalowym w promocyjnych cenach (niższych o VAT, czyli o 23%).

Uzupełnieniem atrakcji festiwalowych będą dwa koncerty odbywające się pod koniec obu dni festiwalowych – Chłopców z Placu Broni (piątek, godz. 21:00) oraz Kobranocki (sobota, godz. 20:00). Oba zespoły tworzyły krajobraz polskiego rocka ostatnich dekad. Pierwszy z nich został założony w marcu 1987 roku w Krakowie, a już rok później zdobył II miejsce na Festiwalu Muzyki Rockowej w Jarocinie, podbijając serca fanów mocnego, muzycznego brzmienia. Z kolei Kobranocka pozostaje aktywna na scenie muzycznej od 1985 roku! Kapela aż sześciokrotnie wystąpiła na legendarnym festiwalu w Jarocinie, łącząc klimaty punk rocka z pacyfistycznymi tekstami.

 

Więcej informacji o festiwalu znajduje się na oficjalnej stronie: https://www.whiskylivewarsaw.com/pl/.

 

Sprzedaż biletów prowadzona jest pod adresem: https://www.whiskylivewarsaw.com/dla-odwiedzajacych/sprzedaz-biletow/.

 

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor: Whisky Live Warsaw

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.