Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

'Wilk syty i owca cała’ w praktyce. Roślinne zamienniki posiłków rosną w siłę. Mamy pierwszy, produkowany w Polsce!

Kategoria: Procesy i Technologie, Składniki Żywności

Trendy roślinne w żywieniu coraz szybciej osiągają status zjawiska globalnego. Rosnąca popularność produktów roślinnych napędza popyt na nowe formaty i wyrafinowane alternatywy żywieniowe. Jeśli dodamy do tego duże zainteresowanie zamiennikami tradycyjnych posiłków, troskę o zrównoważony rozwój i dobrostan zwierząt oraz tendencje społeczne rozwijającego się świata – zapowiada się prawdziwa rewolucja. Szykuje się na nią Yoush, wprowadzając na rynek pierwsze, produkowane w Polsce roślinne zamienniki posiłków.

Szał na roślinne

Definicja „roślinna” stale ewoluuje, prym wiodą roślinne produkty wysokobiałkowe oparte na białkach grochu i soi. Te, bazujące na grochu rosną w znacznie szybszym tempie niż sojowe. “Białko grochu zawdzięcza swoją dobrą sławę przede wszystkim swoim właściwościom i przyjemnemu smakowi. Jest białkiem o wysokiej strawności, wolnym od alergenów, z bogatą kompozycją aminokwasów oraz pochodzącym ze zrównoważonych upraw”. - tłumaczą twórcy Yoush. Jak pokazują raporty, oczekuje się, że popularność produktów opartych o białka roślinne roślinne wzmocni się w kierunku dwóch szerokich grup konsumentów - zwolenników diet roślinnych: wegańskich/wegetariańskich i świadomych konsumentów spożywających produkty odzwierzęce na co dzień.

Nie samym białkiem człowiek żyje

Ale to nie wszystko. Od zamienników posiłków wymaga się znacznie więcej. Mają zawierać takie same witaminy i minerały, co pokarm stały i tym samym regulować zawartość składników odżywczych w organizmie. „Najbardziej interesującym aspektem jest to, że takie gotowe posiłki w swoim założeniu nie służą do redukcji lub zwiększenia masy ciała. Są alternatywą dla niezdrowych przekąsek z korzystnym wpływem na funkcjonowanie naszego organizmu” – wyjaśniają twórcy Yoush. „Nasz produkt jest pełen wartościowych składników i witamin, które doskonale wpływają na odporność, energię, mięśnie, kości a nawet stres! Bez soi, bez pszenicy, z wysoką zawartością błonnika i białka. Świetnie się trawi a uczucie sytości pozostaje przez kilka godzin.”

Ma być łatwo i przyjemnie

Przyspieszony styl życia wymaga prostoty przygotowania i łatwego przechowywania produktów. Konsumenci nie chcą marnować jedzenia, w czym zdecydowanie pomaga długa data przydatności zamienników posiłków, która pozwala przechowywać produkt bez ryzyka zepsucia. Proste liczenie kalorii (1 porcja posiłku to 400 kcal) i dopracowane smaki to już wisienka na torcie.

Kto stoi za Yoush?

Specjaliści. W branży od ponad 10 lat. To właśnie oni odpowiadają za unikalny skład Yoush. Dopieszczają kompozycję, weryfikują wartości i testują smaki. Komponują produkt, który spełnia najwyższe wymagania i po który sami chętnie sięgają.

Po więcej informacji zapraszamy na www.yoush.co 

 

Wybierz temat: Nowości rynkowe Plant-based

Autor: Yoush

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.