Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wprowadzono limity ryboflawiny w suplementach diety

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Zespół Suplementów Diety działający przy Radzie Sanitarno-Epidemiologicznej GIS wydał nową uchwałę nr 13/2019 w sprawie ryboflawiny (witaminy B2) w suplementach diety.

Maksymalną ilość ryboflawiny w zalecanej dziennej porcji suplementów diety określa się na poziomie 40 mg ryboflawiny.

Określona maksymalna dawka dotyczy suplementów diety przeznaczonych dla osób dorosłych.

www.food-law.pluchwały można znaleźć z uzasadnieniem na: https://gis.gov.pl/wp-content/uploads/2019/11/uchwa%c5%82a-nr-13_2019-wit.-B2.pdf

www.food-law.pl 

Wybierz obszar: Suplementy diety

Autor: Centrum Prawa Żywnościowego

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn