Bezpieczeństwo żywności i żywienia - komentarz
Centrum Prawa Żywnościowego
Zespół Suplementów Diety działający przy Radzie Sanitarno-Epidemiologicznej GIS wydał nową uchwałę nr 13/2019 w sprawie ryboflawiny (witaminy B2) w suplementach diety.
Maksymalną ilość ryboflawiny w zalecanej dziennej porcji suplementów diety określa się na poziomie 40 mg ryboflawiny.
Określona maksymalna dawka dotyczy suplementów diety przeznaczonych dla osób dorosłych.
www.food-law.pluchwały można znaleźć z uzasadnieniem na: https://gis.gov.pl/wp-content/uploads/2019/11/uchwa%c5%82a-nr-13_2019-wit.-B2.pdf
Przeczytaj także
Zespół Suplementów Diety działający przy Radzie Sanitarno-Epidemiologicznej GIS wydał nową uchwałę nr 12/2019 w sprawie tiaminy (witaminy B1) w suplementach diety...
Unia Europejska oraz Chińska Republika Ludowa zakończyły negocjacje ws umowy chroniącej oznaczenia geograficzne obydwu jej stron. Jedynym polskim oznaczeniem zawartym w umowie jest „Polska Wódka”.
Opublikowano decyzję Rady (UE) 2019/1569 z dnia 16 września 2019 r. w sprawie stanowiska, jakie ma być zajęte w imieniu Unii Europejskiej w ramach...
Polecane produkty