Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wykrycie Clostridium botulinum oraz toksyny botulinowej w wegańskiej paście warzywnej

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Zagrożenie:

W wyniku postępowania wyjaśniającego związanego z zatruciem toksyną botulinową stwierdzono obecność Clostridium botulinum oraz toksyny botulinowej w próbce produktu pn. "Pasta warzywna śródziemnomorska z pestkami dyni Mega Vega".

Spożycie produktu zanieczyszczonego toksyną botulinową stanowi poważne zagrożenie dla zdrowia i życia człowieka.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Pasta warzywna śródziemnomorska z pestkami dyni Mega Vega, 180 g

Data minimalnej trwałości / nr partii: 18.01.2022

Producent: Revocann Sp. z o.o., Wola Batorska 747, 32-007 Wola Batorska

Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:

Producent przedmiotowego produktu Revocann Sp. z o.o., Wola Batorska 747, 32-007 Wola Batorska zakończył swoją działalność we wrześniu br. Obecnie prowadzone jest postępowanie wyjaśniające w firmie Revocann Sp. z o.o., Nałęczowska 26, 20-701 Lublin, która kupiła ww. spółkę z Woli Batorskiej.

Dystrybutor produktu, który częściowo wprowadził produkt do obrotu, rozpoczął wycofywanie produktu z rynku.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać partii produktu określonej w tym ostrzeżeniu. W przypadku spożycia i wystąpienia objawów chorobowych w postaci nudności, wymiotów, zaburzeń widzenia, należy niezwłocznie skontaktować się z lekarzem.

Źródło: GIS

Autor:Główny Inspektorat Sanitarny
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Mikrobiologia żywności Wycofania z rynku

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.