Żywność pod mikroskopem
Badania nad jakością produktu oraz wpływem na odczucia smakowe i zdrowie odbiorcy, mają priorytetowe znaczenie przy produkcji żywności. Aby badaniom tym zapewnić odpowiedni standard niezbędny jest zestaw w postaci najlepszego sprzętu laboratoryjnego, nowatorskich technik i metod badawczych oraz wiedzy pracujących przy projekcie naukowców. To wszystko, a nawet więcej, zostanie zaprezentowane w dniach 14-16 marca 2018 r. podczas jubileuszowych 20. Międzynarodowych Targów Analityki i Technik Pomiarowych EuroLab. Odwiedzający imprezę będą mogli zapoznać się z najnowszą ofertą producentów i dystrybutorów wyposażenia laboratoriów, aparatury analitycznej i kontrolno-pomiarowej. Dodatkowo, swoją ofertę przedstawią instytucje oraz firmy oferujące rozwiązania dla branży laboratoryjnej.
Targi EuroLab to specjalistyczna impreza o charakterze biznesowo-naukowym, powstająca przy współpracy merytorycznej przedstawicieli świata nauki, środowiska akademickiego, najważniejszych instytucji branżowych oraz ośrodków naukowo-badawczych. W programie wydarzenia znajdą się specjalistyczne konferencje, warsztaty i seminaria poruszające najbardziej aktualne problemy branży m.in. na temat nowych wymagań normy ISO/IEC 1702.
Targi odbędą się w Centrum Targowo-Kongresowym, przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Wstęp jest bezpłatny, po wcześniejszej rejestracji. Szczegółowy program wydarzenia znajduje się na stronie www.targieurolab.pl