Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

1 na 5 próbek boczku skażona pałeczkami Salmonella

Kategoria: Alerty

W dniu 2.01.2020 zgłoszono obecność Salmonelli w wędzonym boczku z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: boczek wędzony na gorąco

Powód zgłoszenia: Salmonella (1 na 5 próbek /25g)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: dystrybucja do pozostalych krajów członkowskich

Podjęte działania: wstrzymane przez operatora

Data zgłoszenia: 2.01.2020

Link: RASFF

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.