Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Analiza Rozporządzenia Komisji UE 2022/1616, aspekty prawne i praktyczne - zaproszenie na szkolenie

Kategoria: Opakowania

Stowarzyszenie Natureef zaprasza na szkolenie - Analiza Rozporządzenia Komisji UE 2022/1616, aspekty prawne i praktyczne.

Szkolenie rozpocznie się 14 lutego o godzinie 9:00 i dotyczyć będzie Rozporządzenia Komisji UE 2022/1616, które ma na celu usystematyzowanie przepisów dotyczących wykorzystania materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Prowadzący postarają się wyjaśnić zawiłe przepisy prawne, co pozwoli uczestnikom szkolenia zrozumieć i samodzielnie stosować omawiane przepisy w ich firmach.

Program szkolenia:

  • Wstęp – systematyka przepisów, zakres zastosowania
  • Wymagania dla materiałów i wyrobów z tworzy sztucznych pochodzących z recyklingu
  • Technologie
  • Wymagania dotyczące recyklingu tworzyw sztucznych
  • Zezwolenia na pojedyncze procesy recyklingu PET
  • Nowatorskie technologie recyklingu
  • Rejestr technologii i podmiotów
  • Kontrola
  • Dokumentacja dotycząca zgodności

Czas trwania – około 3 godzin z dwiema przerwami 10 minut.

Rejestracja do wydarzenia:

Aby wziąć udział w wydarzeniu należy się zarejestrować TUTAJ

Koszt uczestnictwa:

Członkowie Natureef – 200 zł
Podmioty spoza Natureef – 400 zł

Po dokonaniu rejestracji  zostanie wysłana do Państwa faktura pro-forma, której opłacenie będzie warunkiem udziału w szkoleniu.

Każdy ze słuchaczy otrzyma elektroniczny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.

Treść rozporządzenia będącego przedmiotem szkolenia można znaleźć TUTAJ

Prelegenci:

Ewa Badowska-Domagała – radca prawny/partner w kancelarii Górnicki Durowicz Badowska-Domagała 

Od 17 lat specjalizuje się w prawie ochrony środowiska ze szczególnym uwzględnieniem regulacji dotyczących opakowań i odpadów opakowaniowych. Skończyła studia prawnicze na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. Od 2004 r. jest członkiem Okręgowej Izby Radców Prawnych w Warszawie. Obecnie przygotowuje rozprawę doktorską w zakresie polskich i unijnych przepisów dotyczących odpadów opakowaniowych. Członek Stowarzyszenia Natureef, European Environmental Law Forum oraz grupy legislacyjnej organizacji CEFLEX.

Adam Fotek – J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

Ekspert w zakresie oceny bezpieczeństwa materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, szczególnie opakowań. Trener i konsultant z wiedzą i bogatym doświadczeniem w interpretacji przepisów prawa europejskiego i polskiego oraz stosowania odpowiednich metod badawczych. Członek Komitetu Technicznego 133 ds. Opakowań PKN. Autor i współautor publikacji oraz wdrożeń technik badawczych dotyczących weryfikacji zgodności  materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Uczestnik projektów badawczo-rozwojowych finansowanych przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. W latach 2005-2013 pracownik Centralnego Ośrodka Badawczo-Rozwojowego Opakowań.

 

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Opakowania

Autor: Stowarzyszenie NATUREEF

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.