Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Komisja Europejska opublikowała zawiadomienie zawierające wytyczne w sprawie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności na potrzeby działalności detalicznej w sektorze spożywczym, w tym darowizn żywności (2020/C 199/01).
Celem tych wytycznych jest ułatwienie i harmonizacja wdrażania wymogów UE dotyczących zarządzania bezpieczeństwem żywności ze szczególnym uwzględnieniem analizy zagrożeń (w tym w zakresie darowizn) w przypadku
Przeczytaj także
W ramach operacji OPSON IX karabinierzy NAS z Florencji, wspierani przez Europol zlikwidowali sieć fałszerzy włoskich win premium.
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności są poważnym problem zarówno dla producentów, jak i konsumentów na całym świecie. Stanowią ono nie tylko spore ryzyko zdrowotne, ale co równie istotne, niosą za sobą negatywne skutki ekonomiczne i gospodarcze.
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...