Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Bezpieczeństwo żywności w detalu – wytyczne KE

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Komisja Europejska opublikowała zawiadomienie zawierające wytyczne w sprawie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności na potrzeby działalności detalicznej w sektorze spożywczym, w tym darowizn żywności (2020/C 199/01).

>>Sprawdź wytyczne tutaj<<

Celem tych wytycznych jest ułatwienie i harmonizacja wdrażania wymogów UE dotyczących zarządzania bezpieczeństwem żywności ze szczególnym uwzględnieniem analizy zagrożeń (w tym w zakresie darowizn) w przypadku

  • sklepów spożywczych (owoce i warzywa, mięso, ryby)
  • supermarketów
  • piekarni
  • lodziarni
  • centrów dystrybucji
  • restauracji
  • usług cateringowych
  • pubów

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe

Autor: IJHARS

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.