Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Bezpłatne warsztaty IŻŻ - 5.12.2018 - branża FMCG i Cateringi

Kategoria: Biznes

Portal FoodFakty w imieniu Instytutu Żywności i Żywienia z ogromną przyjemnością zaprasza do wzięcia udziału w bezpłatnych Warsztatach, organizowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, w dniu 5.12.2018 roku w siedzibie Instytutu przy ul. Powsińskiej 61/63 w Warszawie. Wydarzenie dedykowane jest całej branży FMCG przemysłu spożywczego i branży cateringowej oraz będzie dotyczyło wiedzy z zakresu korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych z zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych. 

Informacja od organizatora: Informujemy, iż wyczerpał się limit miejsc na warsztaty odbywające się 5 grudnia. Dziękujemy za duże zainteresowanie i jednocześnie zapraszamy na początku przyszłego roku na IV Kongres Żywieniowy: Szczegóły

Uczestnictwo w Konferencji oraz materiały dla uczestników są bezpłatne. Poniżej przedstawiamy program Warsztatów

Autor: FoodFakty

Przeczytaj także

  • 23.11.2018

    Układanie jadłospisów oraz ich ocena w oparciu o Normy Żywienia

    Planowanie diety oraz ocenę sposobu żywienia przeprowadza się obliczając wartość odżywczą jadłospisów na podstawie tabel składu i wartości odżywczej oraz porównując ją z obowiązującymi normami żywienia dla populacji Polski (opracowanymi w Instytucie Żywności i Żywienia w 2017 r.). Obecnie narzędziem do planowania diety i oceny sposobu żywienia są...

    Czytaj więcej
  • 14.11.2018

    Reformulacja składu produktu spożywczego - konferencje i warsztaty IŻŻ

    Konferencja Szkoleniowa IŻŻ w dniu 15.11.2018

    Pomimo realizacji wielu programów zdrowotnych otyłość i nadwaga są nadal istotnymi problemami zdrowia publicznego. Jednym z działań realizowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w ramach Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020 jest zachęcanie producentów żywności do zmiany składu produktów spożywczych – obniżenia zawartości soli, cukru i tłuszczu. Spożycie zbyt dużych ilości tych składników zwiększa ryzyko chorób dietozależnych, w tym otyłości oraz chorób układu krążenia.

    Czytaj więcej
  • 07.11.2018

    Zaopatrzenie sklepików szkolnych a aktualne przepisy prawne – co należy wiedzieć?

    W dniu 15 listopada br. Instytut Żywności i Żywienia zaprasza na kolejne spotkanie, organizowane w ramach Narodowego Programu Zdrowia, skierowane do przedstawicieli przedsiębiorstw sektora FMCG mających istotny udział w zaopatrzeniu sklepików szkolnych w artykuły spożywcze. Celem spotkania jest przedstawienie reprezentantom tego sektora aktualnie obowiązujących przepisów prawnych dotyczących żywienia zbiorowego w szkołach, w oparciu o wymagania...

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.