Bezpłatne warsztaty IŻŻ - 5.12.2018 - branża FMCG i Cateringi
Portal FoodFakty w imieniu Instytutu Żywności i Żywienia z ogromną przyjemnością zaprasza do wzięcia udziału w bezpłatnych Warsztatach, organizowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, w dniu 5.12.2018 roku w siedzibie Instytutu przy ul. Powsińskiej 61/63 w Warszawie. Wydarzenie dedykowane jest całej branży FMCG przemysłu spożywczego i branży cateringowej oraz będzie dotyczyło wiedzy z zakresu korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych z zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych.
Informacja od organizatora: Informujemy, iż wyczerpał się limit miejsc na warsztaty odbywające się 5 grudnia. Dziękujemy za duże zainteresowanie i jednocześnie zapraszamy na początku przyszłego roku na IV Kongres Żywieniowy: Szczegóły
Uczestnictwo w Konferencji oraz materiały dla uczestników są bezpłatne. Poniżej przedstawiamy program Warsztatów
Przeczytaj także
-
23.11.2018
Układanie jadłospisów oraz ich ocena w oparciu o Normy Żywienia
Planowanie diety oraz ocenę sposobu żywienia przeprowadza się obliczając wartość odżywczą jadłospisów na podstawie tabel składu i wartości odżywczej oraz porównując ją z obowiązującymi normami żywienia dla populacji Polski (opracowanymi w Instytucie Żywności i Żywienia w 2017 r.). Obecnie narzędziem do planowania diety i oceny sposobu żywienia są...
-
14.11.2018
Reformulacja składu produktu spożywczego - konferencje i warsztaty IŻŻ
Konferencja Szkoleniowa IŻŻ w dniu 15.11.2018
Pomimo realizacji wielu programów zdrowotnych otyłość i nadwaga są nadal istotnymi problemami zdrowia publicznego. Jednym z działań realizowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w ramach Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020 jest zachęcanie producentów żywności do zmiany składu produktów spożywczych – obniżenia zawartości soli, cukru i tłuszczu. Spożycie zbyt dużych ilości tych składników zwiększa ryzyko chorób dietozależnych, w tym otyłości oraz chorób układu krążenia.
-
07.11.2018
Zaopatrzenie sklepików szkolnych a aktualne przepisy prawne – co należy wiedzieć?
W dniu 15 listopada br. Instytut Żywności i Żywienia zaprasza na kolejne spotkanie, organizowane w ramach Narodowego Programu Zdrowia, skierowane do przedstawicieli przedsiębiorstw sektora FMCG mających istotny udział w zaopatrzeniu sklepików szkolnych w artykuły spożywcze. Celem spotkania jest przedstawienie reprezentantom tego sektora aktualnie obowiązujących przepisów prawnych dotyczących żywienia zbiorowego w szkołach, w oparciu o wymagania...