Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

COVID-19 a współpraca Polska - Chiny

Kategoria: Biznes

W dniu 31 lipca 2020 r. z inicjatywy strony chińskiej odbyła się wideokonferencja z przedstawicielami Głównego Urzędu Celnego ChRL (GACC), podczas której strony polska i chińska przedstawiły działania podejmowane w zakresie wprowadzenia podwyższonego reżimu sanitarnego oraz kontroli statusu epidemiologicznego w zakładach produkcyjnych zatwierdzonych do eksportu na rynek chiński. Prowadzono również rozmowy na temat koordynacji działań mających na celu utrzymanie współpracy handlowej między krajami w czasach pandemii Covid-19.

Ze strony polskiej w spotkaniu uczestniczył pan Dr Bogdan Konopka, Główny Lekarz Weterynarii, pani Katarzyna Piskorz, Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii, eksperci GIW z zakresu bezpieczeństwa żywności, a także przedstawiciele Głównego Inspektoratu Sanitarnego oraz przedstawiciel MRiRW. Stronę chińską  reprezentował pan Meng Xianjin, wicedyrektor w Biurze ds. Bezpieczeństwa Żywności Importowanej i Eksportowanej GACC wraz z pracownikami tego biura.

Ponadto korzystając z możliwości bezpośredniej rozmowy z przedstawicielami GACC, GLW zwrócił się do służby chińskiej w sprawie kontynuowania rozmów dot. ponownego otwarcia rynku chińskiego dla mięsa drobiowego i wieprzowego z Polski oraz rozszerzenia możliwości eksportowych o dodatkowe gatunki ryb.

 

Źródło: Główny Inspektorat Weterynarii

Autor:Główny Inspektorat Weterynarii
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Koronawirus

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.