Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
1 lutego 2023 BRCGS było gospodarzem największego wydarzenia skupiającego się wokół tematyki bezpieczeństwa żywności w Wielkiej Brytanii i regionie EMEA - Food Safety Europe (FSE) 2023.
Ponad 200 delegatów wzięło udział w konferencji, podczas której wysłuchano imponującej liczby prelegentów ze znanych światowych marek, takich jak Amazon, Unilever czy Nestle. Uczestnicy mieli okazję otrzymać bezcenne spostrzeżenia i konstruktywną wiedzę na wysokim poziomie.
Konferencja zgromadziła profesjonalistów z całej branży spożywczej i stanowiła doskonałą platformę dla wszystkich, do spotkania i nawiązania kontaktów w bezpośrednim środowisku, czego wielu osobom brakowało w ostatnich latach.
W ciągu dnia ogłoszono również nagrody FSE Awards 2023. Nagrody te są wyrazem uznania dla znaczącego wkładu różnych osób i firm z całej branży. Gratulujemy zasłużonym zdobywcom nagród:
- BRCGS Approved Training Partner and Consultant of the Year - Individual or Training Centre (Europe): Mario Sangiorgi
- BRCGS Certification Body of the Year (Europe): DNV Business Assurance
- BRCGS Professional of the Year: Rehab Youssef Abd El-Kader z Alwafaa Food Industries.
- BRCGS Site of the Year (Europe): TeaPak srl SB
- CEO of the Year (Europe): Emma Adams, Greggs
Zachęcamy do śledzenia strony BRCGS oraz udziale w kolejnych wydarzeniach – również w nowym formacie BRCGS Connect https://www.brcgs.com/events/
Przeczytaj także
Wśród priorytetów strategii WHO są: wzmocnienie systemów kontroli, wsparcie Kultury Bezpieczeństwa Żywności, zarządzania i informowania o ryzyku. A zapobieganie fałszowaniu żywności i autentyczność żywności to kluczowe elementy standardów bezpieczeństwa żywności.
Food Safety Europe 2023 to jednodniowa konferencja, organizowana przez właściciela standardu BRCGS, która odbędzie się w środę 1 lutego 2023.
1 sierpnia 2022 wydano 9 wersję Globalnego Standardu Bezpieczeństwa Żywności BRCGS. Opracowany i opublikowany w 1998 roku standard rozwinął się i stał się wiodącym światowym programem bezpieczeństwa żywności, w ramach którego certyfikowanych jest ponad 22 000 zakładów w ponad 130 krajach.