IX Konferencja Naukowa „Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego”
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Dietetyki ma zaszczyt zaprosić na IX Konferencję Naukową „Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego”, która odbędzie się w dniach 17-18 listopada 2022 w Warszawie.
Ramowe tematy sesji:
- Mechanizmy działania składników pokarmowych
- Roślinne składniki bioaktywne w żywieniu
- Immunożywienie
- Dietoterapia chorób niezakaźnych
- Zaburzenia odżywiania
- Nowe trendy w dietetyce
Konferencja planowana jest w formie hybrydowej – stacjonarnie i on-line.
Osoby zainteresowane udziałem w Konferencji proszone są o:
- Rejestrację na stronie internetowej: http://www.zywienieifizjologia.sggw.pl/ do dnia 30.06.2022 r.
- Dokonanie opłaty konferencyjnej do dnia 31.07.2022 r. w wysokości:
Forma stacjonarna – 400 zł (doktoranci i studenci – 300 zł)
Forma on-line – 300 zł (doktoranci i studenci – 200 zł)
Koszt biernego uczestnictwa – 200 zł (stacjonarnie), 150 zł (on-line)
Opłata obejmuje koszty materiałów konferencyjnych (w tym monografii w formie PDF) i wyżywienia (forma stacjonarna). Koszty noclegów we własnym zakresie. Numer konta zostanie podany na stronie internetowej: http://www.zywienieifizjologia.sggw.pl/
Uczestnicy Konferencji zainteresowani wydrukiem pełnego tekstu pracy w monografii (Wydawnictwo z listy MEiN; 20 punktów za artykuł) proszeni są o przesłanie tekstu w nieprzekraczalnym terminie do 30 września 2022 r. Koszt wydruku jednego artykułu wynosi 200 zł. Prosimy o przesyłanie prac wyłącznie w formie elektronicznej. Prace niespełniające wymogów redakcyjnych podanych na stronie internetowej Konferencji nie będą przyjmowane do recenzji merytorycznej.
Komitet naukowy:
Dr hab. Dominika Głąbska, prof. SGGW
Prof. dr hab. Joanna Gromadzka-Ostrowska
Dr hab. Anna Harton
Dr hab. Lucyna Kozłowska, prof. SGGW
Dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW
Dr hab. Joanna Myszkowska-Ryciak
Prof. dr hab. Danuta Rosołowska-Huszcz
Dr hab. lek med. Dariusz Włodarek, prof. SGGW
Komitet organizacyjny:
Prof. dr hab. Joanna Gromadzka-Ostrowska - przewodnicząca
Dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW - v-ce przewodnicząca
oraz pracownicy i doktoranci Katedry Dietetyki
Telefony do kontaktu:
(22) 59 370 18, (22) 59 370 21; (22) 59 371 86
Miejsce konferencji:
SGGW Nowy Kampus na Ursynowie
Nowoursynowska 159C, 02-776 Warszawa
Adres do korespondencji:
SGGW, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Dietetyki
Nowoursynowska 159C, 02-776 Warszawa
E-mail: fizj_diet@sggw.edu.pl
KOMITET ORGANIZACYJNY WYSTĄPI O PRZYZNANIE PUNKTÓW EDUKACYJNYCH
Przeczytaj także
-
17.05.2022
Bezpieczeństwo żywności, co to takiego?
Przedsiębiorstwa sektora spożywczego, kreując żywność na miarę XXI wieku, powinny zaoferować konsumentom żywność smaczną, zdrową, funkcjonalną, ale przede wszystkim bezpieczną żywność, która spełnia najwyższe normy jakościowe.
-
06.04.2022
Kreuj żywność na miarę XXI wieku. Nowy kierunek studiów w SGGW
Prowadzony w języku angielskim nowy kierunek studiów - Food Science: Technology and Nutrition na Wydziale Technologii Żywności oraz Wydziale Żywienia Człowieka w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie łączy wiedzę z zakresu przetwórstwa żywności oraz żywienia człowieka.
-
25.03.2022
Zespół badaczy z SGGW opracował przełomową technologię produkcji wyrobów spożywczych o kontrolowanej alergenności
Zespół naukowców z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego pod kierunkiem prof. dr hab. Agnieszki Wierzbickiej opracował przełomową technologię produkcji wyrobów spożywczych o kontrolowanej alergenności. Badacze uzyskali ochronę patentową opracowanej przez siebie technologii. Wynalazek uzyskał najwyższą klasę nowości AAA.