Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Kreuj żywność na miarę XXI wieku. Nowy kierunek studiów w SGGW

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Jaka powinna być żywność XXI wieku? Smaczna, zdrowa, zbilansowana pod względem składników odżywczych, bezpieczna dla konsumenta oraz spełniająca najwyższe normy jakości. Jednak czy są możliwe studia umożliwiające bycie zarówno technologiem żywności, jak i specjalistą do spraw żywienia?  Odpowiedź brzmi: tak!

Prowadzony w języku angielskim nowy kierunek studiów - Food Science: Technology and Nutrition na Wydziale Technologii Żywności oraz Wydziale Żywienia Człowieka w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie łączy wiedzę z zakresu przetwórstwa żywności oraz żywienia człowieka. Umożliwia zdobycie wykształcenia specjalistom, którzy w oparciu o wykorzystanie innowacyjnych technik i technologii będą potrafili zaprojektować i wyprodukować żywność wysokiej jakości i wartości odżywczej, przyczyniającą się do utrzymania dobrego stanu zdrowia.

Program studiów obejmuje w znacznej części zajęcia laboratoryjne i praktyczne, dające możliwość poznania nowoczesnych urządzeń do produkcji i analizy żywności oraz przeprowadzania własnych eksperymentów i badań. Studenci w praktyce, „od strony laboratorium” oraz w teorii, poprzez pasjonujące wykłady, zdobędą wiedzę i umiejętności m.in. z zakresu: chemii żywności, mikrobiologii ogólnej i żywności, żywienia człowieka, ogólnej technologii żywności, podstaw anatomii i fizjologii człowieka, podstaw dietetyki, bezpieczeństwa i zarządzania jakością w produkcji żywności oraz rozwoju nowych produktów spożywczych.

Prowadzenie studiów w języku angielskim sprzyja studiowaniu osób pochodzących z różnych krajów i kultur, co jest dodatkowym atutem tego kierunku. Pozwala spojrzeć na żywność zarówno z perspektywy międzynarodowej, jak i w ujęciu żywności tradycyjnej i typowej dla danego regionu.

Absolwenci kierunku Food Science: Technology and Nutrition będą przygotowani do pracy w szeroko rozumianej branży sektora spożywczego, m.in. w firmach zajmujących się produkcją, przetwarzaniem, dystrybucją czy przechowywaniem żywności, ale również w firmach konsultingowych (m.in. w zakresie nowoczesnych technologii), laboratoriach, instytutach badawczo-rozwojowych, czy w firmach zajmujących się planowaniem i oceną żywienia oraz cateringiem.

Wymagania stawiane kandydatom na studia to: potwierdzona znajomość języka angielskiego (co najmniej certyfikat B2 / matura rozszerzona na poziomie min. 60% / dokument potwierdzający ukończenie liceum z wykładowym językiem angielskim), wykształcenie średnie oraz matura z biologii, chemii lub matematyki.

Więcej na temat studiów:

https://wtz.sggw.edu.pl/studia-2/food-science-technology-and-nutrition/

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności

Autor: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.