Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Jak pakować produkty delikatne w systemie zautomatyzowanym?

Kategoria: Procesy i Technologie

Produkty łamliwe - wyzwanie dla branży

Ishida Europe wdrożyła nową serię naważarek z dziesięcioma i czternastoma głowicami specjalnie zaprojektowanymi do szybkiego i dokładnego naważania  produktów delikatnych, takich jak herbatniki, wafle i mrożonki.

Produkty łatwo łamliwe są typowym wyzwaniem dla systemów zautomatyzowanego naważania. Nowa konstrukcja naważarki Ishida CCW-RV10 i 14 głowicowej naważarki model GS charakteryzuje się łagodnymi spadkami oraz zredukowanymi kątami spływu produktu, które utrzymują poziom efektywnej przepływności produktu przez system naważarki. Zastosowane wkłady z tworzywa Bancollan, którymi wyłożono zasobniki naważające oraz rynny spustowe, zapewniają skuteczną amortyzację, natomiast unikalne krzywizny konstrukcji leja spustowego i zasobników naważających pozwalają na kontrolowane spowolnienie produktu. Takie rozwiązania minimalizują zagrożenie, jakim jest potencjalne kruszenie wkładu produktowego.

 

Ponadto, pierścieniowa śluza przepustowa pomaga zapobiegać kruszeniu produktu w wyniku zderzeń jego elementów w rynnie leja spustowego. Takie zagrożenie występuje w czasie operacji transportowania porcji produktu do maszyny pakującej.

Produkty mrożone

W przypadku delikatnych produktów mrożonych, takich jak makarony, owoce morza, warzywa, owoce i produkty wypiekane może być zastosowany model GS. System tej naważarki może być oferowany w wersji wodoodpornej WP tj. najwyższej, niezrównanej w przemyśle, klasie ochronności. Wersja WP jest przeznaczona do stosowania w najtrudniejszych warunkach fabrycznych przemysłu przetwórstwa. Klasa ochronności IP69K oznacza, że ​naważarka zapewnia najwyższy poziom odporności na wodę i kurz. Dzięki temu doskonale nadaje się do aplikacji, w których sprzęt musi być poddawany operacji dokładnego mycia i dezynfekcji.

Systemy naważarek wielogłowicowych, dziesięciogłowicowej CCW-RV  i czternastogłowicowej maszyny GS, to oferta wszystkich sprawdzonych zalet zakresu serii Ishida RV - maszyn dobrze poznanych z ich reputacji, tj. niezrównanej dokładności i wydajności.

Nowoczesne oprogramowanie

Wszystkie głowice naważarki mogą być stosowane w pojedynczej kombinacji obliczeniowej.  Natomiast unikalne oprogramowanie kombinacji potrójnej pozwala na przeliczenie trzech kombinacji wagi optymalnej, podwójnie je sprawdzić i wybrać ostateczną wersję, tj. porcję o wadze najbliższej targetu. Wszystko odbywa się w jednym cyklu roboczym. Należy dodać, że takie rozwiązanie minimalizuje błędne zrzuty i zwiększa wydajność, a także zwiększa dokładność i spójność całego procesu naważenia. Natomiast system redukcji wpływu tzw. wibracji tła (Anti-floor vibration) pozwala na stabilizowanie  sygnału wyjściowego z głowicy ważącej, poprawiając tym samym stabilność sygnału i dokładność operacyjną maszyny.

 

Prędkości jakie można uzyskać w systemie, to rząd, do 65 opakowań na minutę dla modelu z dziesięcioma głowicami oraz 90 opakowań  na minutę dla modelu z czternastoma głowicami. Podane wartości zależą od charakterystyki wkładu produktowego i wymaganej masy docelowej.

www.ishidaeurope.pl

Autor: Ishida Europe

Przeczytaj także

WIĘCEJ O TECHNOLOGII ISHIDA DOWIESZ SIĘ W FIRMIE:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.