Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

KE: USA z nowym oznaczeniem geograficznym

Kategoria: Składniki Żywności

Komisja zatwierdziła wpisanie win "Willamette Valley" ze Stanów Zjednoczonych do rejestru chronionych oznaczeń geograficznych (ChOG).

"Willamette Valley" to wina niemusujące (czerwone, różowe i białe) oraz wina musujące produkowane w północno-zachodniej części stanu Oregon, graniczącej od północy z rzeką Columbia, od zachodu z górami Coast Range, od południa z górami Calapooya, a od wschodu z Górami Kaskadowymi. Wyjątkowe cechy organoleptyczne win z "Willamette Valley" to jasność i świeżość owoców oraz kwasowość, którą zapewnia chłodny, chroniony klimat. Dolina Willamette, dzięki swojej wysokiej szerokości geograficznej, bliskości zimnego oceanu i położonych w zacienionych, deszczowych pochyłych winnicach, zapewnia wyjątkowy styl wina północnoamerykańskiego.

Ta nowa nazwa jest drugim amerykańskim produktem, który zostanie objęty ochroną, i dołączy do listy 1621 win już chronionych. Polityka jakości UE ma na celu ochronę nazw konkretnych produktów, aby promować ich unikalne cechy, związane z ich pochodzeniem geograficznym oraz tradycyjnym know-how.

Więcej informacji na temat unijnych systemów jakości oraz w naszej bazie danych eAmbrosia.

 

Źródło: KE

Wybierz temat: Nowości rynkowe Przemysł napojowy

Autor: Komisja Europejska

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.