Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

KE zatwierdza trzy nowe oznaczenia geograficzne z Cypru i Chorwacji

Kategoria: Składniki Żywności

"Λουκάνικο Πιτσιλιάς" (Loukaniko Pitsilias) i "Λούντζα Πιτσιλιάς" (Lountza Pitsilias) z Cypru w rejestrze chronionych oznaczeń geograficznych (ChOG) oraz "Ponikve" z Chorwacji w rejestrze chronionych nazw pochodzenia (ChNP).

Λουκάνικο Πιτσιλιάς" (Loukaniko Pitsilias) to produkt wytwarzany z mięsa wieprzowego, dojrzewający, wędzony i marynowany w winie, pochodzący z regionu Pitsilia. Λούντζα Πιτσιλιάς" (Lountza Pitsilias) to produkt wędliniarski, peklowany, wędzony i marynowany w winie, przygotowany z polędwicy wieprzowej. Solenie, marynowanie w winie, dodawanie przypraw i wyrabianie mięsa to ważne etapy procesu produkcyjnego, które gwarantują, że kiełbasy są przygotowywane z tej samej mieszanki i mają te same cechy jakościowe. Technologia produkcji pozostała niezmieniona i była przekazywana z pokolenia na pokolenie i do dziś jest wykorzystywane w nowoczesnych zakładach producentów w regionie Pitsilia.

"Ponikve" to nazwa obejmująca białe, różowe i czerwone wina produkowane na półwyspie Pelješac w południowej Chorwacji. Winnice położone są głównie na wzgórzach o różnym stopniu nachylenia i nasłonecznienia. Typowe cechy i jakość win z regionu Ponikve wynikają z korzystnego klimatu śródziemnomorskiego oraz specyficznego charakteru gleb brunatnych i terra rossa, nadających winom jeden z najbardziej owocowych aromatów. Te nowe nazwy dołączą do 1510 produktów spożywczych i 1616 już chronionych win znajdujących się w bazie danych eAmbrosia.

Źródło: KE

Wybierz temat: Dodatki i składniki Nowości rynkowe Przemysł mięsny Przemysł napojowy

Autor: Komisja Europejska

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.