Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Laureaci SIAL Innovation 2024

Kategoria: Biznes

Targi SIAL Paris wyznaczają trendy i oferują swoim gościom wyjątkową prezentację przyszłości żywności na świecie dzięki dedykowanej przestrzeni, która oferuje produkty z selekcji SIAL Innovation. Na całym świecie firmy z branży spożywczej podejmują starania, by sprostać bieżącym wyzwaniom oraz oczekiwaniom konsumentów, opracowując innowacyjne, zdrowsze produkty z nowymi składnikami i opakowaniami.

SIAL Paris nagradza te innowacje przyznając ok. dwadzieścia wyróżnień tematycznych w różnych kategoriach (nabiał, owoce morza, mrożonki itp.), a także nagrody specjalne, takie jak nagroda Own the Change (RSE), nagroda Start-up lub nagroda publiczności, której zwycięzcę wybiera społeczność targów SIAL Paris w ramach głosowania przed i w trakcie trwania imprezy. Edycja 2024 charakteryzuje się nowymi nagrodami specjalnymi, Nagrodą Top 3 krajów dla krajów, które zaproponowały najwięcej innowacyjnych produktów, a także Nagrodą Afryka.

Innowacje w 2024 r.

Jakość i ilość: koktajl witaminowy przygotowany przez uczestników Grand Prix SIAL Innovation 2024 po raz kolejny pokazuje dynamikę światowego sektora spożywczego, a także jego zdolność do dostosowania się do oczekiwań społecznych. Seria kryzysów, począwszy od pandemii Covid-19, wojny w Ukrainie, a nawet inflacji, de facto zmieniły środek ciężkości innowacji. Przez prawie piętnaście lat ta ostatnia skupiała się na tematyce zdrowia, naturalności czy etyki, teraz musi odpowiedzieć na palącą potrzebę komfortu. Pojawia się koncepcja „zrównoważonej przyjemności”, łącząca lekkość i wymagania w zakresie ekologii oraz dobrego samopoczucia. Wyzwanie, które obecni gracze rynkowi chcą z całą mocą podjąć. Potwierdzają to liczby: ponad 2000 nowych produktów zaprezentowali wystawcy tegorocznej edycji targów w ramach SIAL Innovation …aby wyprzedzić przyszłość, która będzie zarówno bardziej ekologiczna, jak i niepozbawiona przyjemności. 

Ceremonia wręczenia nagród SIAL Innovation

Wyczekiwane Złote, Srebrne i Brązowe Grands Prix SIAL Innnovation oraz nagroda publiczności i  Nagroda Top 3 krajów, zostaną wręczone podczas targów w ramach uroczystej Ceremonii, która odbędzie się 19 października w godz. 16:00 -18:00 na scenie SIAL Talks w Hali 5A.

Smak innowacji

Po raz pierwszy odwiedzający targi będą mieli okazję skosztować produktów z selekcji SIAL Innovation w nowej przestrzeni: SIAL Taste - 15-minutowe degustacje przez cały czas trwania targów. Otwarte dla wszystkich, bez rezerwacji.

Targi SIAL odbędą się w Paryżu w dniach 19 - 23 października

 

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor: FoodFakty Portal

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.