Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Maksymalne limity dotyczące opium dla nasion maku i produktów zawierających nasiona maku

Kategoria: Prawo Żywnościowe, Składniki Żywności

Zgodnie z nowym rozporządzeniem Komisji Europejskiej, UE ustaliła maksymalne limity zawartości alkaloidów opium w nasionach maku i produktach go zawierających, które mają obowiązywać od 1 lipca 2022 r.

 

STREFA MANAGERA: MAKSYMALNE LIMITY DOTYCZĄCE OPIUM DLA NASION MAKU I PRODUKTÓW ZAWIERAJĄCYCH NASIONA MAKU

 W Strefie Managera dodatkowo znajdziesz:

  • Raporty Food Risk
  • LEX Scan - miesięczny raport zmian w prawie żywnościowym wraz z krótkim komentarzem
  • Opracowania Prawne naszych Ekspertów
  • Tablicę Managera Food Fraud i Food Risk
  • Dedykowane webinaria, szkolenia, warsztaty – śledź nowe elementy wpisując w pole szukaj Strefa Managera

>> Więcej o STREFIE MANAGERA <<

Zadzwoń +48 501 370 590 lub napisz strefamanagera@foodfakty.pl

Wybierz obszar: Strefa Managera

Autor: Trzos-Błądek Elżbieta

Przeczytaj także

  • 11.01.2022

    Komentarz do zmian w prawie - grudzień 2021

    W ostatnim miesiącu roku 2021 zostało uchwalonych 90 zmian w prawie żywnościowym, na co złożyło 31 zmian w polskim prawie oraz 59 w prawie unijnym. 

     

    Czytaj więcej
  • 16.09.2021

    CBD (kannabidiol) jako składnik produktów spożywczych. Analiza prawna

    Produkty żywnościowe zawierające dodatek kannabidiolu to na naszym rodzimym rynku wciąż jeszcze novum, więc kwestie prawne nadal pozostawiają wiele wątpliwości zarówno dla producentów, jak i organów zajmujących się kontrolą żywności. Jednak za granicą możemy obserwować całą gamę wyrobów spożywczych wzbogaconych o, tak popularne ostatnio, CBD, które w przeciwieństwie do THC nie jest w stanie spowodować zatrucia organizmu.

    Czytaj więcej
  • 18.01.2021

    Strefa Managera: Wyzwania rynku CBD po orzeczeniu TSUE

    Rok 2020 upłynął pod znakiem COVID-19.  Z sukcesem przyćmił wszystkie inne wydarzenia, także na rynku ochrony zdrowia czy żywności prozdrowotnej. Nawet jeśli pojawiały się inne ciekawe badania, odkrycia, inwestycje czy produkty, to zawsze w cieniu koronawirusa. Być może dlatego tak mało mówiło się o temacie, który kiedyś rozgrzewał opinię publiczną. A mianowicie o konopiach. 

    Czytaj więcej

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn