Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Naturalne dodatki do żywności. Jakie wymagania obowiązują na rynku europejskim cz. 2

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Prawo Żywnościowe, Składniki Żywności

O jakie dodatkowe wymagania i certyfikaty proszą kupujący w europejskim sektorze naturalnych dodatków do żywności?

Europejscy nabywcy naturalnych dodatków do żywności mają dodatkowe wymagania poza obowiązkowymi wymaganiami stawianymi przez UE. Niespełnienie tych dodatkowych wymagań znacznie utrudni pomyślne wejście i handel na rynku europejskim, który staje się coraz bardziej konkurencyjny. W tabeli przedstawiono najważniejsze certyfikaty wymagane przez europejskich nabywców naturalnych dodatków do żywności.

Wybierz obszar: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności Certyfikacja Dodatki i składniki

Autor: Joanna Markwas

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.