Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Naturalne dodatki do żywności. Jakie wymagania obowiązują na rynku europejskim cz. 2

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Prawo Żywnościowe, Składniki Żywności

O jakie dodatkowe wymagania i certyfikaty proszą kupujący w europejskim sektorze naturalnych dodatków do żywności?

Europejscy nabywcy naturalnych dodatków do żywności mają dodatkowe wymagania poza obowiązkowymi wymaganiami stawianymi przez UE. Niespełnienie tych dodatkowych wymagań znacznie utrudni pomyślne wejście i handel na rynku europejskim, który staje się coraz bardziej konkurencyjny. W tabeli przedstawiono najważniejsze certyfikaty wymagane przez europejskich nabywców naturalnych dodatków do żywności.

Wybierz obszar: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności Certyfikacja Dodatki i składniki

Autor: Joanna Markwas

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn